lucruri oamenii morali nu fac

10 lucruri pe care oamenii morali nu le fac


Gândurile noastre formează acțiuni, acțiunile se dezvoltă în obiceiuri, iar obiceiurile formează caracterul. Cam așa stau lucrurile…

Și aici sunt 10 lucruri pe care oamenii morali, nu le fac:

1. Nu pierde timpul

Oamenii puternici, din punct de vedere moral, nu vor sta să se plângă de circumstanțe și de cât au greșit. Ei își asumă responsabilitatea pentru ce au făcut și își cer scuze.

2. Ei nu își pierd puterea

Ei nu permit altora să-i controleze și nu dau altcuiva autoritate asupra lor. Ei înțeleg că trăiesc cu emoțiile proprii și decid cum să reacționeze.

3. Nu fug de schimbare

Oamenii puternici din punct de vedere moral nu încearcă să evite schimbările. În schimb, ei o întâmpină și sunt întotdeauna gata să reacționeze în mod corespunzător.

4. Nu își pierd energia pe ceea ce nu pot gestiona

Nu vei auzi acești oameni plângându-se de bagaje pierdute, trafic sau de alte persoane care le fac rău, pentru că ei înțeleg că acești factori nu pot fi controlați.

5. Nu încearcă să fie plăcuți de toți

Există oameni care încearcă mereu să-i mulțumească pe cei din jur. Există oameni care acționează împotriva tuturor și încearcă să-și afirme “puterea” în acest fel. Nici una dintre aceste metode nu este acceptabilă în cazul persoanelor morale.

6. Nu se tem să își asume riscul

Ei nu se tem să-și asume riscuri deliberate. Persoanele puternice din punct de vedere moral cântăresc riscul și beneficiile înainte de a lua o decizie importantă.

7. Nu se concentrează pe trecut

Oamenii puternici din punct de vedere moral nu pierd timpul în zadar, gândindu-se la trecut și că totul ar putea fi diferit. Ei își recunosc trecutul și iau lecții ca atare.

8. Nu fac aceleași greșeli de mai multe ori

Știm cu toții ce este prostia, nu? Iei aceleași decizii cu speranța că de această dată va fi mai bine. Oamenii puternic morali își asumă responsabilitatea pentru comportamentul lor și învață din greșelile făcute.

9. Nu invidiează succesele altora

Oamenii puternici, din punct de vedere moral, pot aprecia și se pot bucura de succesele altor persoane. Acest lucru este foarte important. Ei nu invidiează și nu se simt nicicum atunci când ceilalți îi depășesc. În schimb, ei recunosc că succesul se realizează prin muncă grea și sunt dispuși să muncească din greu pentru a-și atinge succesul.

10. Nu renunță după primul eșec

Orice înfrângere este o șansă de a face mai bine. Chiar și cei mai buni antreprenori recunosc că încercările timpurii au condus la o mulțime de eșecuri. Oamenii puternici, din punct de vedere moral, sunt gata să nu renunțe și să continue să încerce până când își vor atinge obiectivul.


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns