Leții de viață

10 lucruri valoroase, pe care le-am învățat odată cu trecerea timpului…


Experiența de viață se dobândește odată cu trecerea timpului. Putem spune că este asemeni vinului bun, este și mai bun odată cu trecerea anilor.

Din acest considerent, iată ce lucruri valoroase am învățat, odată cu trecerea anilor!

1. Nu poți mulțumi niciodată pe toată lumea. În schimb, încearcă să te bucuri și să te pui pe tine pe un piedestal. La urma urmei, toată lumea este preocupată de plăcerea personală.

2. Nimeni nu este cu adevărat mulțumit de ceea ce are și nimeni nu este perfect. Nu te mai judeca și nu te mai compara cu nimeni. Acesta este cel mai eliberat sentiment pe care îl vei percepe vreodată.

3. Cu cât faci mai multă pace cu aspectul tău, cu atât îți va fi mai bine. Vei regreta că ți-ai pierdut timpul criticându-ți corpul, în timp ce nu reușești să îți dai seama că cel mai important lucru este vasul în care locuiește sufletul tău.

4. În final, tot ce contează este cât de mult ai oferit lumii. Câtă înțelepciune și dragoste ai dat altora. Posesiunile materiale nu contează. Deci, asigură-te că vizitezi, că te bucuri de experiențe noi și că ai ce povesti la bătrânețe.

5. Poate că nu mai ai ziua de mâine. Deci, mereu, bea cea mai bună șampanie pe care o ai și folosește toate lucrurile bune, pe care le-ai pus „bine” pentru ocazii speciale. Fă din fiecare zi, o ocazie specială.

6. Îți petreci cea mai mare parte a vieții în urmărirea obiectivelor și a idealurilor false. Cu cât înțelegi mai repede acest lucru, cu atât mai devreme vei începe să trăiești.

7. Nu încerca să lupți împotriva procesului de îmbătrânire. Îmbrățișeaz-o, bucură-te de ea. Este perfect natural pentru corpul tău să îmbătrânească. Alții nu au ocazia să îmbătrânească…

8. Toată lumea vede lucrurile pe care le faci greșit și, foarte rar, cine vede cu adevărat lucrurile pe care le faci bine. Trebuie să înțelegi acest lucru pentru a renunța, în sfârșit, la toate sarcinile pe care le ai și pur și simplu să te distrezi.

9. Sănătatea ta este importantă, evident. Dar îngrijorarea, stresul și teama sunt mai dăunătoare bunăstării tale decât orice fel de mâncare delicioasă. Pacea și fericirea sunt cele mai bune și cele mai ieftine medicamente.

10. Timpul tău pe pământ este limitat. Dar atâta timp cât îți trăiești viața corect, poți fi sigur că vei avea o viață îndelungată. Viața ar trebui să fie întotdeauna o aventură captivantă, nu o operă plictisitoare.


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts

Lasă un răspuns