tehnici de manipulare

12 tehnici de manipulare, pe care oamenii le folosesc pentru a te controla


Tehnici de manipulare – Cu toții ne dorim ca idealurile și nevoile să își dea mâna și să se transforme într-o poveste cu final fericit, însă există unele persoane care își doresc ca cei din jur să facă astfel încât să aducă situația în favoarea lor. Se numesc manipulatori sau oamenii fără scrupule.

Dacă ai fost vreodată manipulat, probabil înțelegi ce spun aici. Manipulatorul se folosește de orice tertip, pentru a-și atinge scopul final și de orice slăbiciune a celor din jur, pentru a fi mai aproape de finalul fericit.

Dacă totuși vrei să scapi dintr-o astfel de plasă sau vrei să nu dai crezare niciodată minciunilor unor astfel de oameni, iată cum pot fi descriși manipulatorii!

1.Îți accentuează slăbiciunile

Dacă îți observă fragilitatea și slăbiciunile, deja te-ai transformat în ținta perfectă. Se va folosi de orice oportunitate pentru a-ți câștiga încrederea, doar pentru ca, mai apoi, să dețină controlul suprem asupra ta.

2.Face pe victima

Dacă știe că ești un om cu suflet bun, care se înmoaie imediat la necazurile celor din jur, își va juca miza și va profita de bunătatea ta. Va folosi expresii de tipul: „Săracul de mine..”, „Nimic nu îmi iese bine..”, „Nu mă ajută nimeni…” Tu, probabil vei crede în toate astea, cum ești un suflet bun, iar manipulatorul te va transforma în marioneta sa.

3.Nu recunoaște niciodată ce a făcut sau a spus

Parcă ar avea o pierdere de memorie ori de câte ori îl pui în fața faptului împlinit. Manipulatorul minte, trădează și se comportă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, atât este de fals.

4.Se folosește de cuvintele tale, pentru scopul final

Un manipulator este gata oricând să folosească orice cuvânt al tău, în favoarea sa. Va distorsiona spusele tale și le va transforma în ceea ce consideră el că i-ar fi de folos.

5.Se folosește de sentimente pentru a obține ceea ce vrea

Dacă știe că deja ai sentimente pentru el, manipulatorul va profita de acest aspect și îți va spune următoarele lucruri: „Dacă ții la mine vei face asta…” „Doar tu mă poți ajuta…”, „Nu am pe nimeni…”, „Tu ești singura mea scăpare…”Vrei să cazi în capcana manipulatorului?

6.Te va face să te simți vinovat

Indiferent de ce se întâmplă în viața sa, tu ești de vină! Tu ai spus sau ai făcut ceva și astfel are el acum probleme. Vrei să te simți răspunzător degeaba?

7.Îți oferă tratamentul silențios

Ce este acesta? Picătura chinezească. Te va îndoctrina în așa manieră încât te va face să crezi că adevărul este de partea sa, iar tu trebuie să îl urmezi orbește.

8.Îți spune că problemele tale nu sunt la fel de importante ca cele ale sale

Oricât de mari ar fi problemele tale, nu se vor compara niciodată cu ale lui, așa că trebuie să îți dai toată silința să îl ajuți sau cel puțin asta și-ar dori. Vrei să îți controleze cineva așa viața?

9.Te va face să simți că nu valorezi nimic

Stima ta de sine se va diminua cu fiecare zi pe care o vei petrece alături de acest om. De fapt, te va transforma în oglinda sa, căci manipulatorul duce lipsă majoră de stimă de sine.

10.Consideră că ești incapabil să faci ceva mai bine decât el

El este cel mai bun, cel mai frumos, cel mai inteligent, cel mai cel, iar tu nu vei ajunge niciodată la capacitatea sa. Din contră, tu ești mult mai bun decât ar putea crede el vreodată și tocmai asta îl sperie.

11.Vrea să te distrugă

Atunci când nu îi mai aduci niciun folos, va face tot posibilul să termine cu tine și să te convingă că a avut dreptate, când spunea că nu prea valorezi nimic. Vrei să îi faci pe plac?

CITEȘTE DE CE NARCISIȘTII ȘI SOCIOPAȚII VOR ÎNCERCA SĂ TE CONVINGĂ CĂ TU EȘTI CEL CARE AI O PROBLEMĂ.

12.Este agresiv

Dacă lucrurile nu îi ies așa cum ar vrea, începe să devină agresiv, atât verbal cât și fizic.

Elimină acești oameni din viața ta, nu au ce să caute acolo!


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns