15 lucruri pe care trebuie să le accepți, pentru a fi cu adevărat fericită


Petrecem cea mai mare parte a vieții, gândind la trecut și la viitor. Visăm și ne imaginăm o lume în care totul este perfect.

În aceste momente viața pur și simplu trece pe lângă noi, iar momentele frumoase le apreciem doar atunci când acestea alunecă printre degete. Viața va fi nedreaptă cu tine din când în când. Cu cât vei fi mai conștientă de unele realități dure și le vei accepta, cu atât vei fi mai fericită.

Iată 15 lucruri pe care trebuie să le accepți, pentru a fi cu adevărat fericită:

1. Nimeni nu îți este dator cu nimic.

Tu ești responsabilă pentru propria fericire. Părinții nu vor putea să aibă grijă de tine tot timpul, iar prietenii nu sunt datori cu nimic. Nu este greșit să ceri ajutor, dar nu trebuie să acționezi de parcă cineva îți este dator cu ceva.

2. Cei dragi nu rămân veșnic.

Fii pregătită pentru faptul că oamenii dragi din viața ta te pot părăsi. Unii decid să meargă pe drumul lor, alții vor să stea departe de tine, iar alții, din păcate, mor. Acest lucru este inevitabil.

3. Încrederea de sine este foarte importantă.

Modul în care te prezinți contează mult mai mult decât cum arăți sau ce porți. Fă totul ca oamenii din jur să te iubească pentru bunătate, caracter, inteligență, capacitatea de a rămâne încrezătoare chiar și în cele mai dificile situații.

4. Amabilitatea.

Bunătatea este o virtute și e cel mai minunat să ai un stil de viață în care mereu să fii un om bun.

5. Mintea deschisă.

Fii mereu pregătită să privești orice situație din diferite perspective. Asta nu înseamnă că trebuie să cazi sub influența altora sau să te lași convinsă de ceva anume. Fii mereu atentă și ascultă.

6. Uită de egoism.

Fiecare persoană este un pic egoistă. Singura diferență este că unii știu cum să dozeze egoismul, alții nu. Ca să obții ce vrei nu trebuie să fii egoist. Îți va fi mult mai ușor să trăiești.

7. Viața nu mereu e corectă.

Viața uneori va fi nedreaptă cu tine. Oamenii pleacă și acest lucru provoacă durere. Frustrarea este inevitabilă, dar va fi mai ușor dacă vei accepta că asta e viața.

8. Invidia.

Nu trebuie să crezi că iarba vecinului e mai grasă sau mai verde. Pentru a obține ce vrei trebuie să muncești mult, să-ți urmezi visele. Toți suntem diferiți și fiecare își urmează propria cale. A te compara cu cineva este inutil.

9. Relațiile au nevoie de muncă.

Dacă crezi că vei apărea pur și simplu în viața cuiva și veți trăi pur și simplu fericiți până la adânci bătrâneți, te înșeli. O relație frumoasă are nevoie de multă muncă asupra ei, de multă răbdare, respect, comunicare și dragoste sinceră. Toate împreună.

10. Este imposibil să mulțumești pe toți.

Oricât ai încerca să fii perfectă, nu vei reuși. Fă ceea ce vrei și fii exact persoana care vrei să fii. Nu îți fie frică să îți exprimi părerea.

11. Toți au propriile probleme.

Nu trebuie să te plângi în mod constant de problemele pe care le ai, dar fă orice să le rezolvi. Toți au probleme, iar ultimul lucru pe care alții vor să îl audă sunt problemele tale. Poți cere sfaturi, dar nu insista ca cineva să-ți rezolva problemele.

12. Liniștea interioară.

Adevărata fericire vine atunci când încetezi să mai dai vina pe tine pentru greșelile din trecut. Toți facem greșeli, fiindcă nimeni nu este perfect. Învață să te ierți și așa vei găsi pacea interioară.

13. Iubește-te.

Iubirea de sine este o călătorie, nu o destinație. Este un proces care nu se termină niciodată. Apreciază cine ești și ce ai. Nu aștepta aprobarea cuiva ca să devii cine dorești. Îmbracă hainele preferate, fă sportul care îți place, ascultă muzica care te liniștește.

14. Nu îți fie frică.

Insultele și condamnarea sunt inevitabile, dar asta nu înseamnă că trebuie să le tolerezi. Spune clar celor din jur ce simți, ce îți place și ce nu.

15. Priorități.

Gestionează timpul și energia eficient. Unele lucruri din această viață nu merită efortul și timpul petrecut, iar altele, dimpotrivă, merită toată atenția. Stabilește corect prioritățile.

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts