citate ale lui Mooji

20 de citate ale lui Mooji care te vor ajuta să găsești ideile cheie ale vieții


Citate ale lui Mooji – Ai auzit vreodată de Mooji? Este un profesor spiritual, originar din Jamaica, iar citatele pe care le vom trata mai jos reprezintă cel mai simplu și mai eficient mod de a înțelege unele dintre ideile cheie ale vieții.

În primul rând, Mooji și-a încurajat studenții să recunoască sinele non-dual, cerându-le să se întrebe cine sunt în profunzime.

Două exerciții pe care le-a cerut elevilor să le rezolve:

Identificați sentimentul natural “Eu sunt” sau “Eu exist” și rămâneți cu acest sentiment timp de 5 până la 7 minute.

Acceptați faptul că totul (gânduri, emoții, senzații) poate fi perceput și apoi întrebați-vă “poate fi perceptorul însuși perceput?”.

Mai jos sunt câteva dintre cele mai puternice citate ale sale, care vă vor deschide larg gândirea.

“Sentimentele sunt doar musafiri, lăsați-le să vină și să plece.”

“Predarea nu este o slăbiciune este putere. Ai forța extraordinară să predea viața supremului, spre desfășurarea cosmică?”

“Fie orice va fi. Renunță la încercarea de a manipula. Aceasta este libertatea. ”

“Orice ar veni, nu reprima. Când va pleca, nu te întrista. ”

“Moartea pentru atașamente este o moarte frumoasă. Deoarece această moarte te eliberează în viața reală.Trebuie să mori ca o sămânță pentru a trăi asemeni unui copac “.

„Dacă faci din compania umană ceva mult prea important, nu vei descoperi adevăratul tău Sine. Relațiile care nu au la bază adevărul nu sunt niciodată în întregime fiabile și sunt rareori durabile.”

„Făcându-ți timp să te descoperi este cea mai bună utilizare a timpului. Prioritizează-ți asta!”

„Nu ar trebui să căutăm excesiv parteneri sau prieteni, trebuie să căutăm și să fim singuri. Pe măsură ce începi să te trezești la realitate, începi să observi cât de lin curge viața și cât de bine te îngrijești. Viața susține nevoile fizice, emoționale, mentale și spirituale ale celui care este deschis la auto-descoperire. ”

“Există o prezență, o tăcere, o liniște care este aici de una singură. Nu există nicio persoană care să o determine, niciun creator al acestei liniști. Este pur și simplu în tine, împreună cu tine. Este parfumul propriului sine, este în mod natural prezent. Acest parfum de pace este aroma ființei voastre. ”

“Nu trebuie să fiu nimic. Nici măcar nu trebuie să fiu eu însumi, pentru că nu există niciun mod în care să fiu eu însumi. Sunt inevitabil eu însumi. ”

“Nu îți face griji pentru nimic. Nu ești aici din întâmplare. Acest trup este doar un costum de moment. Dar cel care se află în spatele costumului este etern. Trebuie să știi asta. Dacă știi acest lucru și ai încredere nu trebuie să îți facei griji pentru nimic. Această lume este atât de plină de iubire. Și inima ta, ființa ta, este atât de plină de iubire, plină de pace. Nu trebuie să pleci într-un alt loc pentru a găsi pace. Este exact unde te afli. ”

“Dacă te gândești numai la trupul și mintea ta, vei muri! Când te descoperi asemeni unei conștiințe, frica de moarte nu te va mai tulbura “.

“Căile minții sunt vechi, dar Sinele este infinit”.

”Spui că vrei să scapi de zgomot, dar tu și zgomotul mergeți împreună. Trebuie să fii tu fără tine și tot zgomotul va înceta. Persoana, cea zgomotoasă este doar imaginară. A recunoaște acest lucru este eliberare. ”

“Intră în focul auto-descoperirii. Acest foc nu te va arde, va arde doar ceea ce nu ești. ”

“Tu ești neschimbatul care se manifestă asemeni unei schimbări”

Citește și: ADEVĂRURI SPIRITUALE CARE NU SE ÎNVAȚĂ LA ȘCOALĂ!

“Dragostea mea, stai aici. Mergând în căutarea Sinelui (ca scop) este iluzia; Ești deja Eul Unic. Vei citi harta doar pentru a înțelege că ești deja prezent aici. ”

“Nu presupune niciodată că ai atins adevărul. Să nu ai nicio pretenție pentru cunoaștere. Nu formaliza nicio concluzie și nicio evaluare cu privire la adevăr. În clipa în care faci asta, căderea ta este una sigură. Ori de câte ori îți imaginezi că știi ceva, vei înceta să mai explorezi viața.”

“Nu interpreta momentul prea repede. Taci doar. Sfatul meu este întotdeauna acela de a nu crede nimic degajat împotriva ta, căci totul este binecuvantat. ”

Ignorarea minții este o frumoasă sadhană. Așa au făcut mulți dintre înțelepți. Au ignorat mintea și ea și-a pierdut existența. Căci mintea își pierde influența și potențialul atunci când este ignorată. “


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns