sfaturi oameni in varsta

20 de sfaturi extraordinare de la oameni trecuți de 60 de ani


Atunci când unii oameni primesc sfaturi de la persoane care au peste 60 de ani, consideră că sunt sfaturi bune, deoarece acești oameni au o experiență de mulți ani în spate. Alți oameni cred că sfaturile persoanelor de peste 60 de ani sunt cinstite, dar nu se vor referi la viața de astăzi. Mulți oameni, chiar și părinții unora dintre noi, au trăit într-o lume diferită de lumea în care trăim astăzi.

De curând, pe Reddit a fost adresată o întrebare prin care li se cerea persoanelor de peste 60 de ani, să ofere vizitatorilor site-ului câteva sfaturi des viață. A existat, de asemenea, un articol intitulat “Cele 5 regrete în fața morții” și un raport despre un studiu Harvard despre ce ar trebui pentru ca oamenii să fie fericiți, în această lume. Cele mai multe dintre sfaturi erau simple și multe sunt cuprinse în lista de mai jos.

Este important să înțelegeți că, deși nu ar trebui să ascultați sfatul unei persoane ca și cum ar fi evanghelia voastră, ar trebui să ascultați printre rânduri, totuși. Este destul de posibil ca, într-o zi, în timpul vieții, sfatul de la o persoană de peste 60 de ani să se aplice și în cazul vostru și, de fapt, să fie de ajutor.

Iată care sunt sfaturile despre care vorbeam!

1. Cea mai importantă persoană din viața ta este cea care a acceptat să-și împartă viața cu tine. După ce realizați acest lucru, ar trebui să o tratați ca pe cea mai importantă persoană.

2. Poți să trăiești o viață lungă sau una scurtă, niciodată nu știi. În orice caz, ar fi bine să ai grijă de tine la tinerețe, pentru a avea o șansă mai bună de a trăi o viață lungă.

3. Lucrurile sunt doar lucruri. În loc să țineți obiecte materiale inutile, trebuie să vă concentrați mai mult pe timpul pe care îl aveți și pe momentele pe care le-ați experimentat.

4. Gelozia va distruge o relație. Ar trebui să ai încredere în ceilalți. Dacă nu poți avea încredere, cine ar trebui să aibă încredere în tine?

5. Oamenii spun întotdeauna: “Găsește-ți un loc de muncă pe care-l iubești și nu vei avea nevoie să lucrezi nici măcar o zi în viața ta.” Acest lucru este greșit. Ar trebui să găsiți un loc de muncă unde să îți poți asigura plata facturilor și să tolerezi restul lucrurilor. Este nerealist să te aștepți să găsești un loc de muncă pe placul tău.

6. Dacă viata începe să fie prea copleșitoare, ar trebui să încetiniți ritmul și să observați frumusețea din jurul vostru. Respirați adânc și relaxați-vă. Ar trebui să aveți o perspectivă mai bună după aceea.

7. Trec anii înainte de a-i conștientiza. Nu te căsători tânăr. Trăiește-ți viața, călătorește fă mereu lucruri noi. Dacă nu îți poți permite, mergi oriunde îți ajung banii. Dacă nu ai copii, cheltuie-ți banii pe călătorii, nu pe lucruri materiale.

8. Încearcă să nu iei viața prea în serios. Dacă lucrurile par fără speranță și te simți pierdut, uită-te la situație și râzi de cât de ridicolă este.

9. Un prieten adevărat îți va fi alături 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână. Oricine nu face asta este doar o cunoștință.

10. Copiii cresc prea repede. Prețuiește fiecare moment pe care îl ai cu ei, când sunt încă mici. Această perioadă frumoasă se va încheia înainte să conștientizezi.

11. Nimeni nu a spus niciodată, pe patul de moarte, că și-ar fi dorit să lucreze mai mult. Poți lucra mult, dar nu lăsa niciodată pe locul doi prietenii și familia.

12. Mănâncă și fă mișcare ca și cum ai fi fost diagnosticat cu diabet, boli de inimă și ești predispus la un accident vascular cerebral. Este cel mai bun mod de a fi sigur că niciunul dintre aceste lucruri nu se va întâmpla.

13. Periază-ți și îngrijește-ți dinții. Problemele dentare pot fi oribile.

14. Nu lua sfatul unei alte persoane prea în serios. Poți asculta ceea ce spun alții, să aplici în cazul situației tale, dar luându-ți propria decizie.

15. Articulațiile pe care le deteriorați astăzi te vor afecta mult mai târziu. S-ar putea să crezi că te-ai recuperat, totuși nu ai făcut-o.

16. Ai doar o singură șansă pe acest Pământ. Nu vrei să te trezești când ai 60 de ani, numărând visurile pe care nu le-ai împlinit niciodată.

17. Apreciez lucrurile mici din viață. Majoritatea oamenilor caută satisfacție instantanee și nu se bucură de lucrurile mărunte. Nu ai atât de mult timp în această viață. Bucură-te de lucrurile mici și lucrează mai mult pentru a realiza lucrurile mărețe.

18. Plătește-ți toate facturile și evită datoriile. Când îmbătrânești, suma pe care ai cheltuit-o pentru plata dobânzilor va fi copleșitoare.

19. Dacă ai un vis care pare imposibil, încearcă să îl realizezi oricum. Va fi mai greu să faci asta la bătrânețe.

20. Când întâlnești pentru prima dată, pe cineva, oprește-te și înțelege că nu știi nimic despre acea persoană. Hainele, rasa, sexul și vârsta te pot face părtinitor.


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns