3 lucruri care te vor face mai fericit decât banii, potrivit oamenilor de știință


Oamenii de știință subliniază că, după obținerea unei anumite stabilități financiare, relația dintre creșterea cantității de fonduri din cont și fericirea ta încetează să mai fie liniară.

Pentru a găsi un echilibru între veniturile pe care le ai și timpul tău liber, trebuie să nu uiți care este scopul spre care tinzi. De la sine, atât banii, cât și succesul sunt practic inutili. Încercând să faci mai mulți bani, crezi că viața ta poate deveni mai plină și mai bogată. Această afirmație este adevărată într-o oarecare măsură.

Nu poți pretinde că sărăcia îți poate fac bine, ba mai mult: sărăcia este extrem de neplăcută și provoacă stres sever. Să vedem care sunt cele 3 lucruri care te-ar putea face mai fericit decât o fac banii:

Un traseu mai scurt spre locul de muncă

De multe ori oamenii primesc posturi de muncă îndepărtate. Ai nevoie de o oră sau chiar două pentru a ajunge la serviciu doar pentru a avea o casă mai mare sau pentru a avea acces la mai multe oportunități în carieră.

Cu toate acestea, un studiu făcut recent în Marea Britanie indică faptul că 20 de minute făcute în plus spre muncă sunt echivalente cu reducerea cu 19% a salariului. Scopul acestei lecții nu e că trebuie să trăiești și să lucrezi doar într-un anumit mod.

Toți suntem diferiți și este posibil ca relația ta timp-muncă să ți se potrivească mai bine decât s-ar potrivi altei persoane. Reflectează asupra a ceea ce sacrifici pentru ca să înțelegi dacă merită.

Relațiile

În urma sondajelor și studiilor internaționale se dovedește că mulți oameni ai unor țări mai sărace (de ex. din America de sud) sunt mult mai fericiți decât cei care au o situație financiară bogată. Oamenii de știință de la Universitatea din Berkeley cred că răspunsul la această întrebare este o relație personală mai caldă și mai cordială.

Cultura latino-americană acordă mai multă importanță comunicării cu cei dragi și petrecerii timpului liber cu ei. Ei chiar își sacrifică, de dragul familiei, propriile interese și anulează multe întâlniri de afaceri, scrie devorbacutine.eu.

Asta nu înseamnă că ar trebui să pleci de pe loc și să te muți în Costa Rica, dar înseamnă să te oprești puțin din tot ce faci și să vezi cum poți fi fericit într-un mod atât de simplu.

Activitate fizică

Mulți antreprenori sunt atât de obsedați de ideea de a obține succes, încât neglijează toate celelalte aspecte ale vieții lor, inclusiv și sănătatea corpului lor.

Gândește-te de două ori înainte de a sacrifica o oră la sală doar pentru a mai lucra puțin. Pe termen lung, acest lucru îți poate afecta negativ sănătatea, fericirea și bunăstarea, chiar dacă din punct de vedere financiar nu duci lipsă de nimic.


About the author

Maya O.

View all posts