Cum calmezi pe cineva

3 trucuri pentru a calma instantaneu o persoană agresivă


Dacă toți oamenii de pe Pământ ar fi calmi și raționali, probabil că totul ar fi mult mai simplu și mai plăcut.

Cu toate acestea, toți, chiar și cei mai rezonabili și mai echilibrați dintre noi, întâmpinăm ocazional situații în care emoțiile preiau controlul, astfel că nu putem evita situațiile de acest tip.

Articolul de astăzi, conține un interviu cu dr. Albert J. Bernstein, un psiholog care, în colaborare cu persoanele cu tulburări psihice, a învățat să stăpânească arta introducerii comunicării în situații aflate în afara controlului emoțional.

Cu ajutorul unor trucuri, puteți calma pe oricine și, astfel, conversația va deveni una productivă.

  1. ” Vorbește mai încet, chiar încerc să te înțeleg

Discursul nu se referă aici, la viteza cu care vorbește interlocutorul tău. Ceea ce îi vei cere este să se oprească pentru o secundă și să se gândească, involuntar, la tonul discuției voastre. Interlocutorul va coborî imediat tonul și va începe să vorbească mai rar, ceea ce îi va da ocazia să gândească mai mult și să aleagă mai bine fiecare cuvânt.

Potrivit lui Bernstein, această tehnică funcționează, pentru că îndepărtezi așteptările interlocutorului tău. El se așteaptă să începi o confruntare, dar îl rogi să-și clarifice pretențiile. Astfel, devii interesant și acesta este un motiv foarte bun pentru ca el să înceapă să gândească mai constructiv.

  1. ” Pot să te ajut?” 

Această tehnică funcționează pe același principiu ca cel precedent.  Arată disponibilitatea ta de a coopera. Micul truc rupe blocada emoțională și forțează persoana să își schimbe abordarea dialogului dintre voi.

  1. Adresați-vă orice întrebare clarificatoare

Nu contează cât de nervos este interlocutorul tău, de regulă, dacă începi să-i explici că argumentele sale sunt false și îi dovedești că nu are dreptate, este puțin probabil să obții înțelegere.

Asemenea explicații, deși provin din cele mai bune motive, sunt, din anumite motive, dezgustătoare pentru interlocutorul nostru. Cel mai probabil, în cele din urmă își va pierde controlul și va deveni realmente agresiv. Deci, este mai bine să vă adresați, unul celuilalt, întrebări care să clarifice situația.

Potrivit lui Bernstein, nu contează ce spune persoana în agitația de moment, cel mai bine este să o liniștești prin empatie și interes.

Prin urmare, adresează-i întrebări clarificatoare, care îl vor ajuta pe interlocutor să tragă aer în piept și să se gândească la următoarea frază pe care o va spune!

Citește și despre suferinţele sau rănile pe care le trăim sunt mesajele divinităţii care se regăsesc în fiecare dintre noi!


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts

Lasă un răspuns