4 concepții greșite despre dragoste, de care trebuie să te îndepărtezi


Iubirea este un moment magic. Momentul în care îți dai seama că tot ce îți dorești este doar să fii aproape de această persoană, doar să-i auzi vocea și să-l ții de mână, fără să te compare cu nimeni. Nici nu există cuvinte care să descrie tot ceea ce simți pentru cel drag, care într-o clipă a devenit centrul Universului tău.

Nimeni nu spune că nu e așa, dar, cu toate acestea, există un lucru pe care îl ignorăm: fiecare are o idee diferită despre cum arată dragostea. În plus, există mai multe concepții greșite în care crede foarte multă lume. O relație romantică este un proces care necesită foarte mult timp și efort, dar toate eforturile tale se pot pierde doar din cauza acestor concepții greșite despre cum arată și ce este iubirea. Iată despre ce este vorba:

1. Iubirea trebuie să fie dificilă

Relațiile nu sunt despre flori, bomboane, cadouri și unicorni. Toți suntem diferiți: ne studiem unii pe alții, ne distrugem, învățăm să trăim împreună, ne iubim sau ne urâm. Cu toate acestea, aceste lucruri nu înseamnă că dragostea trebuie să fie dificilă și să semene ca un joc fără sfârșit.

Dacă de la început crezi asta, mereu o vei face. În mod inconștient vei începe să atragi și să umfli diferite drame de dimensiunea unui elefant. Atunci când lângă tine este o persoană care apreciază și îți respectă sentimentele, atunci dragostea nu trebuie să fie atât de dificilă.

Da, certurile și neînțelegerile sunt indispensabile, dar sunt doar niște dificultăți temporare, nu tragedii. Dacă vei face alegerea corectă, nu te vei îndoi niciodată de partenerul tău chiar dacă în acel moment vei fi foarte supărată. Iubirea nu trebuie se te facă să te transforme într-o victimă.

Nu trebuie să duci sau să tragi o încărcătură uriașă asupra ta doar pentru a fi cu el. Dacă relația nu funcționează, înseamnă că nu vă este dat să fiți împreună. Înseamnă că este o alegere greșită și orice încercare de a te potrivi cu el se va solda cu eșec, iar tu vei rămâne cu inima frântă. De aceea este important să ții minte: dacă dragostea este dificilă, este un semn foarte clar că el nu este persoana ta potrivită. Nu pierde timp și nervi, că el nu este ultima persoană de pe pământ.

2. Iubirea este suficientă

Din anumite motive, mulți cred că, atunci când iubesc foarte mult pe cineva, acest lucru este suficient și restul vor funcționa automat. Greșit! Da, dragostea este suficientă dacă ai cu el valori similare despre viață, idei similare despre relații, sentimente, încredere.

Dacă nu împărtăși cu el aceleași idei, valori sau obiective, dacă nu există respect și înțelegere, atunci doar iubirea nu va ajuta. Chiar dacă doi oameni se iubesc foarte mult, dar între ei nu există alte componente sănătoase ale unei relații pe termen lung, nimic bun nu va ieși. Va fi greu, vor fi răni, cei doi vor deveni insuportabili la un moment dat și se vor despărți. Cheia unei relații fericite nu este doar iubirea, ci și compatibilitatea partenerilor, care ori este, ori nu.

3. Romantismul va dura pentru totdeauna

Când pentru prima dată ne îndrăgostim, nici nu ne putem imagina că nu va fi pentru totdeauna. Cum să nu fie așa, dacă crezi c-ai întâlnit persoana perfectă. Este foarte important să realizezi că unele persoane din viața ta sunt doar o pagină și nu o destinație finală. Poate că te simți bine cu el, dar nu acum și nu aici.

Unele lucruri din viața ta sunt predestinate. Sigur că nu toate, altfel ai rămâne fără speranțe, dar o mare parte da. Este important să înțelegi că toate relațiile și experiențele sunt necesare la ceva anume. Relațiile nereușite ți-au fost date cu un scop: să devii mai bună, mai puternică, mai înțeleaptă. A avea inima frântă nu înseamnă că fostul ar trebui distrus. El a apărut în viața ta ca să lase câteva amintiri frumoase din zilele fericite, pentru ca tu să devii mai bună pentru cel cu care vei fi împreună pentru o viață întreagă. Nu toate relațiile trebuie să se termine cu o nuntă și copii. Tratează iubirea mai filosofic și totul va ieși bine, îți vei învăța lecția.

4. Dragostea nu are nevoie de efort

Viața niciodată nu va fi doar în culori roz. În dragoste este la fel. Va trebui să lucrezi din greu până când relația ta va începe să funcționeze cu brio. Nu este vorba despre eforturi titanice sau despre fapte imposibile. Este vorba despre a descoperi partenerul din viața ta în fiecare zi, să apreciezi toate lucrurile bune și frumoase pe care le face pentru tine.

Să-l asculți și să-i oferi timp să spună ce are de spus. Nu trebuie să mergi în extreme. Nu este nimic complicat sau imposibil să faci toate aceste lucruri. Doar trebuie să depui puțin efort în fiecare zi. De la prima sau a doua întâlnire nu vei înțelege dacă partenerul tău merită tot efortul. Ai nevoie de timp și muncă pentru ca relația să funcționeze. Fă în așa fel ca toate alegerile tale să fie în favoarea ta și a relației tale.

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts