cum evitam oamenii toxici

4 pași simpli pentru a face față oamenilor toxici!


Ar fi grozav dacă am putea elimina trăirile negative din viața noastră în procent de 100% cu o bagheta magică…

În orice caz, probabil vom avea de-a face cu cel puțîn câțiva oameni toxici, indiferent de cât de optimișți ne vom propune să fim.

Oamenii toxici îi putem găsi oriunde, printre vecinii noștri, printre prietenii apropiați, colegi de muncă sau chiar printre membrii familiei. Sunt acei oameni preocupați de orice altceva numai de a TRĂI nu, iar negativismul este modul lor de viață.

Chiar dacă un om negativist te seacă de energie, poate tot vrei să-l păstrezi în viața ta (sau simți nevoia să o faci). Este normal! Cu mici schimbări, poți să obții rezultate pozitive în petrecerea timpului cu o astfel de persoană…

Iată mai jos cele mai simple 4 modalități prin care poți face față oamenilor toxici:

1. Limitează-ți deschiderea

Chiar dacă te simți obligat să suni sau să vizitezi o persoană toxică din viață ta, cu siguranță nu e nevoie să faci asta regulat. Simte-te liber sa reduci numărul de interacțiuni pe care le ai cu acestea. Ești în măsură să păstrezi o oarecare distanță față de oamenii din viața ta, iar în unele cazuri așa este mai bine pentru sănătatea ta și a lor, pentru relația dintre voi. Interacțiunile cu anumite persoane sunt benefice în doze mici.

2. Fii detașat

Oamenilor toxici le place să discute despre certuri, probleme, bârfe, tragedii, probleme de sănătate. Fii cu băgare de seama când deschizi un subiect și ești în preajma unui astfel de om. De exemplu, dacă prietenea ta s-a certat cu sora sa, o întrebare de tipul ” Ce mai face sora ta?” se va transforma într-o sesiune de 30 de minute de văicăreli. O astfel de conversație chiar poate să-ți strice bună dispoziție, așa că mai bine evită…

3. Fă pauze

Când petreci timp cu o persoană negativistă, îți poate fi de mare ajutor să fugi pentru un minut ca să respiri adânc, mai ales dacă simți încărcătură negativă. Cere-ți scuze și refugiază-te undeva, de exemplu în baie ori pleacă să îți iei ceva. Pentru un moment, canalizează-te să redobândești vibrația pozitivă, înainte de a te întoarce la acea persoană. Prin pauzele făcute te poți păstra neutru față de o parte din încărcătură negativă și îi poți acorda o altă atenție persoanei de lângă tine.

4. Gata!

Când ți-ai luat doza de negativism și nu mai poți, este în regulă să spui “Stop!” și să închizi telefonul sau să pleci. Poți să faci asta într-un mod politicos, fără a jigni pe cineva. “Sunt foarte obosit”, “Trebuie să iau copiii”, “trebuie să mă întorc la treaba” sunt trucuri care pot fi folosite pentru a pune capăt unei discuții sau unei vizite…

Nu uită că sănătatea ta este foarte importantă. Când interacțiunile cu acești oameni devin prea obositoare, îți faci rău singur dacă vei continua!

Acum, după ce ai învățat cum să te ferești, sau cum să te comporți în compania oamenilor toxici, cel mai bine ar fi să alegi persoanele care merită într-adevăr atenția ta și încearcă să faci ceva pentru a le arăta și partea plină a paharului.

Sper că aceste sfaturi îți vor fi utile!


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns