adevaruri despre ernest hemingway

5 adevăruri despre Ernest Hemingway și experiențele sale


Adevăruri despre Ernest Hemingway – Câștigător al Premiului Nobel, viața autorului Ernest Hemingway, arată asemeni unei cărți bune: plină de excursii exotice, aventuri periculoase, povești dramatice și o tragedie dureroasă.

Iată cele 5 adevăruri!

La Hollywood: ia banii și fugi

Hollywood-ul iubește poveștile bune, dar problema este că, uneori, poveștilor bune nu le place la Hollywood. Ernest Hemingway nu a fost un fan al modului în care unele cărți au fost traduse, inclusiv a lui. El a spus odată că cel mai bun mod de a face față Hollywood-ului este: “Să le arunci cartea, ei să îți arunce banii, apoi să sari în mașină și să conduci înapoi așa cum ai venit.”

O copilărie demnă de un film despre viață

Hemingway s-a născut pe 21 iulie, 1899 în Cicero (acum Oak Park), Illinois, fiind al doilea copil al lui Grace, o mamă ambitioasă și independentă. Tatăl său se numea Clarence, un tată profund, profund religios. Din motive cunoscute numai de ea, Grace Hemingway a decis să-i declare pe Ernest și pe sora lui Marcelline, cu doi ani mai mare, ca fiind gemeni. Ea îi îmbrăca pe ambii copii în rochițe și le punea pălării de fetițe. Mama chiar a decis să o mai țină doi ani acasă pe Marcelline, pentru a fi în aceeași clasă cu Ernest.

Regulile sale de scriere

Clarence și-a dorit ca fiul său să devină doctor, dar Hemingway a refuzat și, în schimb, a devenit reporter pentru Kansas City Star , câștigând 15 dolari pe săptămână.

În prima sa zi, editorul i-a dat o foaie pe care scria: “Utilizați propoziții scurte. Utilizați un prim paragraf scurt. Utilizați engleza viguroasă. Fiiți pozitivi, nu negativiști. “Mult mai târziu, Hemingway a făcut referire la acea listă scurtă ca fiind ” cele mai bune reguli pe care le-am învățat vreodată pentru operele mele. Nu le-am uitat niciodată.”

Cu un picior în groapă

Ernest Hemingway, în timpul convalescenței sale din Spitalul American al Crucii Roșii, din Milano, în anul 1918

Primul război mondial a făcut ca milioane de oameni să se înroleze. În anul 1918, Hemingway nu a reușit să treacă proba fizică medicală, din cauza unei vederi precare, dar asta nu l-a împiedicat să servească armata. El s-a înscris ca șofer de ambulanță pentru Crucea Roșie. A fost trimis în Italia, la doar doi kilometri de la frontul austriac, unde și-a petrecut zilele într-o ambulanță plictisitoare și nopțile bând. Pe data de 8 iulie, a fost prins într-un atac și a fost lovit cumplit. El a văzut o lumină orbitoare și, după cum descria mai târziu: “Am murit atunci … Mi-am simțit sufletul sau ceva care ieșea din trupul meu.”

“Tată, nu-mi ține predici!”

Când avea 21 de ani, Hemingway s-a întâlnit și s-a căsătorit cu Elizabeth Hadley Richardson, o femeie aventurieră, cu o moștenire destul de mare. După nașterea primului lor copil, Hemingway și-a luat porecla “Tata”. Scriitorul era pe cale să-și termine primul roman, când a fost lovit de un dezastru. În decembrie 1922, a fost trimis la Lausanne, Elveția, pentru a acoperi conferința de pace. Hadley a rămas la Paris, pregătindu-se să se alăture mai târziu. Ea și-a împachetat toate manuscrisele și a pornit, dar geanta i-a fost furată în gară. Hemingway și-a liniștit soția, dar după ani a înțeles ce înseamnă să îți pierzi compozițiile. „A fost atât de dureros, încât a trebuit să îmi scot acest capitol din minte aproape prin operație!”


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns