5 citate înțelepte despre bătrânețe


Bătrânețea este toamna vieții. Toamna poate fi mohorâtă, ploioasă, dar poate fi și complet diferită: însorită și caldă. Nu putem alege vremea de afară, dar atmosfera din interior este propria noastră alegere.

Iată 5 citate înțelepte despre bătrânețe, care te vor ajuta să vezi latura pozitivă a lucrurilor:

„Nu ridurile îmbătrânesc o persoană, ci absența viselor și a speranțelor” (Jorge Angel Livraga Rizzi)

Mulți oameni asociază vârsta de pensionare cu tristețea, singurătatea, depresia. De fapt, cifra din buletin nu înseamnă nimic. O persoană îmbătrânește atunci când încetează să uite, să gândească și să creadă. Dacă setea de viață încă mai fierbe într-un om, atunci nu mai contează ridurile și părul cărunt.

„Nu regretați că îmbătrâniți. Mulți nu au avut parte de acest lucru, deoarece viața este dată tuturor, iar bătrânețea doar celor aleși” (Olga Aroseva)
Putem privi în urmă cu tristețe după tinerețea noastră trecută deja. Dar viața multor tineri se termină în urma unui accident de mașină sau a unei boli incurabile. De aceea, apreciază fiecare zi trăită pe acest pământ.

„A îmbătrâni este plictisitor, dar este singura modalitate de a trăi mult” (Bernard Shaw)

Nimeni nu vrea să îmbătrânească, dar timpul este cel mai de neprețuit lucru. Da, sănătatea și trăsăturile feței nu mai sunt aceleași, dar cel mai important lucru este că trăim în continuare, mergem, îi îmbrățișăm pe cei dragi, privim răsărituri și apusuri zi de zi, iar toate aceste lucruri mici însumează fericirea.

„De-a lungul anilor, unii oameni se epuizează, în timp ce alții se regăsesc” (Ilya Shevelev)
Nu toată lumea își poate accepta vârsta. Este o prostie să porți haine scurte sau să aplici un machiaj strălucitor doar încercând să demonstrezi tuturor că mai ești tânără. Cei care îmbătrânesc frumos și grațios, impun respect. Aceste persoane se acceptă așa cum sunt și toate schimbările care li se întâmplă doar adaugă respect și greutate acestei persoane.

„Îi păsa prea puțin despre ce cred oamenii despre el. Există mici beneficii pentru bătrânețe, iar acest lucru este unul dintre ele” (Ian McEwan)
Da, bătrânețea este un moment în care să te simți liber cu adevărat. Nu mai trebuie să te realizezi în carieră, copiii sunt deja mari, adulți la casa lor și nu necesită atenție. Acum este momentul să te joci cu nepoții doar pentru propria plăcere. Ești o persoană liberă de cerințe și obligații. Nimeni nu-ți poate dicta cum să te îmbraci sau cum să-ți petreci timpul liber. Acum ai toate oportunitățile să faci fericiți restul anilor care ți-au mai rămas de trăit.

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts