Cuvintele oamenilor toxici

5 fraze ale persoanelor toxice, cu care vă reduc stima de sine


Cei mai toxici oameni au una sau mai multe dintre următoarele „calități”:

– sunt manipulativi

– condamnă

– nu își asumă responsabilitatea pentru sentimentele lor

– nu-și cer scuze

– nu sunt coerenți

– te fac să le dovedești ceva

– te fac să te protejezi.

Adesea, oamenii toxici spun exact astfel de cuvinte pentru a răni pe cineva. Astfel, ei acoperă, de obicei, complexele lor și stima de sine scăzută.

Dacă știți o persoană toxică, este important să înțelegeți că ceea ce spun nu trebuie luat personal.

De fapt, astfel de oameni, din anumite motive, îi folosesc pe alții pentru a se simți mai bine.

Iată frazele cele mai frecvent utilizate de oamenii toxici:

“Ești prea dramatic”

Astfel, ei încearcă să te facă să crezi că ești tu de vină pentru reacția lor. Stima de sine nu este influențată de faptul că ai fost acuzat de dramatizare, ci de manipularea din spatele acestei fraze. Probabil o persoana toxica a facut ceva sa te raneasca intentionat, fără regrete. Apoi încearcă să te facă tot pe tine vinovat.

“Nu știi despre ce vorbești”

Nimănui nu-i place atunci când cuvintele sale se depreciază. O astfel de frază pare să spună că o persoană se consideră superioară ție. Astfel de cuvinte se confundă și chiar rănesc. De multe ori, persoana toxică vorbește în așa fel încât să iasă dintr-o situație neplăcută. Și fără rușine sau vreo o senzație de conștiință.

“Totul e din vina ta”

Deși este posibil să nu fie vina ta. Doar o persoană toxică folosește o parte din greșeala ta din trecut pentru a-și justifica comportamentul, de obicei mult mai agresiv. Aceasta este o manipulare, o încercare de a distrage atenția de la sine.

“Nu vreau să fiu în relație cu cel / cea care …”.

O expresie similară este folosită ca o amenințare sau un ultimatum. În orice caz, un adevărat prieten sau partener nu va spune astfel de prostii. Unei persoane toxice nu-i pasă de comportamentul tău, ci vrea doar să obțină ceva de la tine.

Insulte

Narcisismul este de obicei caracteristic persoanelor toxice. Atunci când comportamentul pasiv-agresiv sau manipulativ nu are efectul dorit, ele recurg la simple insulte. Din disperare! “Ești un ratat”, “Ești prost”, “Ești un nimic”, etc.

Toate aceste cuvinte sună în capul unei persoane toxice în raport cu ea însăși!


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts