5 fraze magice care te vor ajuta să te iubești cu adevărat


Ești unica persoană care va rămâne cu sine pentru tot restul vieții tale. A te accepta pe sine înseamnă a te iubi… Te-ai întrebat vreodată cât de critic ești cu tine însăți? Oare notezi fiecare pas greșit, fiecare reproș, ceartă? Atunci când te privești în oglindă, treci peste toate defectele? Îți amintești de fiecare prăjitură mâncată și de fiecare zi de sală pierdută?

În majoritatea cazurilor, cel mai dur și imparțial critic al nostru suntem noi înșine. De aceea, pentru mulți sintagma „iubește-te pe sine însăți” pare o utopie. Cu toate acestea, nu totul este fără speranță. Ține minte că doar tu ești persoana cu care vei fi împreună până la sfârșitul vieții.

„În cele din urmă, am încetat să fug de mine. Cine poate fi mai bun decât mine?” – Golden Hawk
Un citat din acest film ne amintește că, de fapt, să te iubești este o alegere. Cel mai ușor lucru de gândit este că, pentru a fi fericiți, avem nevoie de ceva mai mult decât atât. Mulți oameni trăiesc așa, de parcă ar participa la o cursă. Dar până la urmă ceva lipsește. Faptul este că nu vei putea fi fericit până nu te vei iubi cu adevărat. Dacă îți petreci viața doar fugind de tine însăți, te vei pierde. Vei uita la ce ai visat, ce ți-ai dorit și care este cel mai important lucru pentru tine. Află și cunoaște-te pe tine. Nu datorezi nimănui nimic.

Să fii tu însăți, acesta este cel mai frumos lucru din lume
„Dacă nu te iubești pe tine însăți așa cum ești, nu vei putea să-i iubești pe ceilalți. Dacă nu empatizezi cu tine însăți, nu vei putea simți compasiune pentru ceilalți oameni” – Dalai Lama
Mulți oameni în viața lor ajută pe alți oameni, arată iubire pentru cineva. Dar în interior ei simt că ceva le lipsește și nu înțeleg ce anume. Dar oare de câte ori arăți dragoste pentru tine însăți? Ai simpatizat vreodată cu tine? A te iubi așa cum ești este cel mai util lucru pe care îl poți face pentru tine însăți. Cel mai rău lucru care îți poate rupe viața și să te facă nefericită este autocritica constantă, subestimarea și autoflagelarea care durează chiar și ani de zile. Te rănești pe tine însăți și nu devii mai bun. Cea mai importantă iubire și compasiune din viața ta este cea din inima ta îndreptate către tine.
„Să mă iubești nu este treaba ta, ci a mea” – Byron Cathy
Care este cel mai important lucru în viață pentru tine? Ce vei face azi? Probabil îți vei petrece ziua făcându-i pe ceilalți fericiți. Este lăudabil, dar dacă trăiești doar pentru alții, cu ce rămâi tu? Tinzi să crezi că, oferind această iubire, vei primi același răspuns înapoi. În realitate, problema este că nimeni nu te va iubi mai mult decât tu însăți. Când îți este greu și te simți singură, nu uita să te iubești. Nu mai contează defectele, fricile, temerile tale. Ești demnă de iubire doar prin faptul că te-ai născut. Ești o persoană completă care merită să fie iubită complet.
„A te iubi nu înseamnă să fii egoist sau narcisist față de ceilalți. Înseamnă a te întâmpina pe tine însuți ca fiind cel mai valoros oaspete din viața ta, care merită dragoste și respect” – Margot Anand

Mai ții minte câți oameni ai lăsat în viața ta? Când simți că cineva merită dragostea ta, faci totul ca acesta să se simtă bine, la fel ca acasă. Dar oare lor la pasă la fel cum îți pasă ție? Pentru a te iubi pe sine nu ai nevoie de nimic supranatural. Tu ești cea mai importantă persoană pentru tine și acest lucru nu este un semn că ai fi egoist sau narcisist, pentru că există o mare diferență dintre iubirea de sine și narcisism. Este vorba despre modul în care aceste calități pot fi utile sau dăunătoare celorlalți.
„Când nimeni nu te vede, laudă-te”
Nimeni nu ar trebui să-ți dea încredere și să te facă un om îndrăzneț. Aceasta este doar treaba ta. Curajul trebuie să vină numai din adâncurile propriei ființe. Încă din copilărie ai fost învățată să aștepți până vei fi observată, lăudată, recunoscută. Chiar și locul de muncă este ales pe baza a ceea ce spun alții. Dar fericirea ta nu poate depinde de ceea ce spun alții despre tine. Trebuie să înveți să te iubești pentru cel care ești. Atunci când te întâlnești cu problemele, doar tu trebuie să decizi cât de mult le vei lăsa să te afecteze. Ceea ce cred alții sunt doar problemele lor.
Acesta este singurul mod în care poți merge mai departe, fără să-ți pese despre ce spun sau cred alții. În viață, de foarte multe ori te vei regăsi în diferite situații în care îți va lipsi sprijinul celorlalți. Chiar și oamenii care te iubesc cel mai mult la un moment dat se pot distanța de tine, deși acest lucru poate fi în mod neintenționat. De aceea, dacă vei repeta aceste fraze, te vor ajuta atunci când vei avea cea mai mare nevoie.

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts