5 întrebări, pe care cei mai de succes oameni și le pun în fiecare zi


Din când în când, toți trecem prin momente de cotitură, ne scufundăm în viața cotidiană, care devine gri și plictisitoare. Totul este monoton și fiecare zi este similară cu cea anterioară. Dar există și o cu totul altă alegere. Să ieșim din toate problemele adunate și din toate dificultățile care nu mai au sfârșit. Să strigăm tare: „am trecut peste!” Să ne facem viața mult mai bună, mai frumoasă.

Oare merită să fii deprimat și să renunți? Oamenii de succes nu-și pot permite o astfel de alegere, deoarece știu că în orice moment al vieții lor pot începe totul de la capăt. Închide capitolul anterior din viața ta, învață lecțiile valoroase din greșeli și mergi doar înainte. Cum? Foarte simplu: să-ți pui în fiecare zi aceste 5 întrebări importante. Ele te vor ajuta să te concentrezi asupra momentelor din prezent și să trăiești așa cum își dorești.

1. Sunt pregătit pentru faptul că drumul spre succes poate fi foarte lung?
Dar în cultura modernă, oamenii se străduiesc să-și satisfacă dorințele imediat, atât din punct de vedere financiar, cât și pe plan profesional. Noi nu știm ce oportunități ni se vor deschide mâine, într-un an, cum se va schimba totul, dacă va fi necesar să se schimbe direcția de activitate.

Cu toate acestea, dacă nu optezi pentru mulți ani de muncă asupra unei idei sau proiect, atunci trebuie să te gândești serios dacă merită să faci acest lucru. Succesul nu vine la cei nerăbdători, ci necesită muncă grea și perseverență.

2. Merită să-mi dedic ultima zi din viață pentru acest lucru?

În momentul când înțelegi că nu, trebuie să faci totul ca să schimbi viața ta. Să faci ceva diferit, ceva ce te va face mulțumit și împlinit. Trebuie să decizi ce este cel mai important pentru tine, ce contează cu adevărat. Și numai atunci să te dedici pe sine însuși, dar și tot timpul tău pentru a lucra la asta, de parcă nu vei mai avea ocazia să o faci. Nu face alegeri greșite de care să regreți mai târziu.

3. Sunt un exemplu pentru ceilalți?

Atunci când vei găsi un asemenea șef, un exemplu, să nu fii atent doar să înveți tot ce îți va spune acesta, dar și să tinzi să devii unul ca el. În viață trebuie să definești propriile tale valori vitale la care să nu renunți niciodată. Mereu să te întrebi dacă comportamentul tău este unul demn de urmat. Dacă nu, gândește-te ce trebuie să schimbi.

4. Ce aș face dacă nu mi-ar fi frică?

De foarte multe ori renunți la vise pentru că îți este frică să ieși din zona ta de confort. Acesta este motivul principal pentru care faci lucruri care nu te inspiră, care nu te fac să crești și nu îți aduc nici o bucurie. Dar viața implică și riscuri și șansele de a eșua sunt foarte mari, dar acesta nu trebuie să fie un motiv pentru retragere și renunțare.

Ești mult mai capabil precum crezi, de aceea renunță la frică și încearcă să faci ceea ce te captivează și te emoționează cel mai mult, chiar dacă trebuie să riști.

5. Îi susțin pe ceilalți așa cum aș vrea ca și ei să mă susțină?

Uneori, ne străduim atât de mult să ne făurim visele, suntem atât de tare duși de val, de emoții, încât uităm de toți cei din jurul nostru. Ni se pare că suntem atât de obosiți, atât de ocupați, încât nu mai suntem în stare să ajutăm pe nimeni altcineva. Dar acest lucru nu este adevărat. O persoană întotdeauna are putere, abilități, resurse și cunoștințe, care pot fi împărtășite pentru a ajuta și pe alții. Abilitatea ta de a sluji în numele viitorului nu depinde decât de dorință. Dacă vrei, poți să o faci, să ajuți, să acorzi câteva minute și altuia care se descurcă mai greu. Fără susținere, viața omului este goală și fără sens. Fă din oameni prioritate. Nu doar că vei avea o viață mai bună, dar și tu vei fi susținut atunci când vei avea nevoie.

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts