citate despre frumusete

6 citate despre frumusețe ale unor mari gânditori!


Nu o dată în viață am auzit sau citit expresia “ce e frumos și lui Dumnezeu îi place.”

Tot referitor la această mult dorită și admirată trăsătură, o altă cugetare ne transmite că “frumusețea este o scrisoare de recomandare, pe care Dumnezeu o dă favoriților Săi”.

Frumusețea poate fi adevărat atașată unui mod de viață, unui roman, unei pelicule de Oscar, unui stil vestimentar, unui concert de muzică și exemplele pot continua.

Punctele de vedere, opiniile sunt foarte diferite în toate domeniile, însă,  când vine vorba despre frumusețe, numărul acestora scade vizibil, într-o evidentă tendință de unanimitate.

Ca argument,  propunem șase citate ale unor celebri maeștri ai gândirii:

”Orice lucru are frumusețea lui, dar nu oricine o vede.” (Confucius)

”O, cât de frumoasă apare frumusețea sub dulcea podoabă pe care i-o dă adevărul.” (W. Shakespeare)

”Prin acțiunea frumuseții asupra lui se ridică omul sensorial către formă și cugetare. Prin acțiunea frumuseții este înapoiat omul spiritual către materie și redat lumii simțurilor.” (F. Schiller)

”Frumusețea chipului este o podoabă fragilă, o floare trecătoare, strălucire de o clipă și care nu-i legată decât de epidermă.” (J. Molière)

”Multe lucruri sunt de prețuit în frumusețea femeii, dar mai ales că în apropierea ei se potolesc și bătăile inimii celei mai sălbatice și că o cuprinde o simțire venită din zilele cele mai îndepărtate ale nevinovăției ei.” (N. Lenau)

”O, frumusețe, recunoaște-te în iubire, nu în imaginea lingușitoare a oglindei tale! ”(R. Tagore)

Un articol de Dan Mlădinoiu


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *