6 semne că soțul tău, în gândurile lui, deja a divorțat de tine


Ai observat că, de la o vreme, nu totul merge bine în relația ta. Mulți bărbați, la un moment dat din viața lor de familie, încearcă și experimentează o afecțiune, numită de psihologi: „divorț emoțional”. Acest moment este caracterizat de sentimentul maxim de nemulțumire față de partenerul lor, dar și față de căsătorie în general.

Divorțul emoțional este experimentat atât de bărbați, cât și de femei. Însăși existența acestui fenomen nu este surprinzătoare. Toată lumea trece prin aceste experiențe emoționale în felul său, dar totuși există câteva semne care te vor ajuta să înțelegi că lucrurile nu merg bine în relația voastră:

1. El critică tot ce faci.

Când două persoane sunt extrem de îndrăgostite, își iartă cu ușurință toate imperfecțiunile minore. Nu mai acordă o atenție specială faptului că el sau ea a uitat să stingă lumina înainte de a pleca. Sau că nu a udat la timp florile și acestea s-au ofilit. Toate acestea par a fi cele mai mărunte lucruri ale vieții.
Dar, în timp, dragostea se estompează, făcând loc unui sentiment mai profund, mai calm. În această perioadă apar diferite neajunsuri pe care nu le-ai observat mai înainte. Este foarte important pentru ambii să acordați atenție la timp partenerului. Să încercați să rezolvați conflictul sau neînțelegerea care a apărut.

2. Dorința de a te izola de sine devine o normalitate.
Un alt semn că relația în care ești s-a răcit este dorința de a te izola. Începi să simți că între voi doi s-a ridicat un zid: fie nu-ți mai răspunde, fie o face scurt și indiferent. De obicei, această stare apare atunci când unul din parteneri se supără foarte tare pe celălalt și se izolează în sentimentele sale.
Dacă confruntarea ta s-a încheiat într-o tăcere ascuțită din partea partenerului tău sau chiar a ta însăți, ia o pauză și privește totul cu calm. Dacă nu puteți rezolva problema într-un mediu liniștit, mai devreme sau mai târziu obiceiul de a te ascunde după un zid imaginar poate duce la un divorț foarte real.

3. Se enervează atunci când îți sfidezi angajamentele.
Dacă nu ai respectat promisiunile de mai multe ori, fii sigură că acest lucru nu îl bucură prea tare. Chiar dacă încă nu-ți spune. În astfel de situații, oamenii înțeleg că singura persoană pe care se pot baza sunt ei înșiși. Partenerul tău foarte repede va observa când începi să nu te mai ții de cuvânt. Singura modalitate de a evita riscul de despărțire este să faci ceea ce ai promis și ți-ai asumat. Dacă știi că întârzii la întâlnire, nu pune o oră exactă. Astfel vei salva nervii ambilor.

4. Ați încetat să vă mai distrați împreună.
Un indicator important al unei relații fericite este capacitatea cuplului de a se distra împreună. Dacă ai observat că pentru voi doi acest lucru a devenit o datorie și nu o plăcere, este timpul să faci anumite schimbări. O relație îngrozitoare poate fi recunoscută prin observații scurte și tăcere prelungită.
În același timp, dacă partenerul tău este introvertit, un astfel de comportament este o normalitate pentru el și nu vede motiv de îngrijorare. Distrați-vă și râdeți împreună cât mai mult, aceste lucruri îți vor permite să spargeți bariera emoțională.

5. Evită conversațiile intime.
Lipsa comunicării este unul dintre cele mai importante semne ale distanțării. Chiar dacă partenerul tău dă ochii peste cap la orice întrebare sau discuție a ta cu el, aceasta nu este o problemă. Esta mult mai rău dacă el nu ar manifesta interes total față de ceea ce spui tu și ar răspunde evaziv, arătând în toate modurile că nu este interesat de discuții. Dacă observi un astfel de comportament în comunicarea dintre voi doi, încearcă cât mai curând posibil să afli motivul.

6. El se bazează pe sprijinul altora, nu pe al tău.
Lipsa sprijinului reciproc nu este un semn sănătos. Acest lucru demonstrează că trebuie să fii precaută. Dintr-un motiv sau altul, el a încetat să mai aibă încredere în tine, mai ales în ceea ce privește subiectele serioase. Discutați și aflați care sunt piedicile care vă opresc să mai fiți la fel de fericiți ca înainte.

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts