citate William Shakespeare

7 citate ale lui William Shakespeare, care se aplică și în zilele noastre!


Shakespeare s-a născut cu 450 de ani în urmă, însă operele sale par să fie contemporane. Deci, ce putem învăța din operele lui Shakespeare? Vei afla din articolul de azi!

Un lucru este cert, operele lui Shakespeare au avut drept subiect principal greutățile cu care se confruntă oamenii, în viața de zi cu zi, iar aceste greutăți se aplică chiar și azi. Printre subiectele abordate de Shakespeare se regăsesc în citatele pe care le citim azi și sunt iubirea, durerea, lipsa înțelegerii, justiția precară sau pierderile dureroase.

Când privești o piesă de teatru, scrisă de Shakespeare, poți spune că trăiești pe pielea ta acțiunea, deoarece regăsești în ea adevăruri Universale.

Un alt aspect, aplicabil în viața de zi cu zi, este reprezentat de personajele operelor sale. Poate că limbajul nu mai este la fel folosit acum, însă personajele nu se disting cu nimic de tipologia umană actuală. Cine nu a auzit de o iubire asemeni Julietei? Putem vedea aspectele vieții personajelor lui Shakespeare, peste tot în jurul nostru și, poate că asta îl transformă în poetul contemporan!

Cum a schimbat Shakespeare limba engleză

De fapt, englezii îi datorează multe lui Shakespeare, căci mai bine de trei mii de cuvinte au fost introduse chiar de el, în vocabularul englez. Fără operele sale nu ar fi putut spune ce înseamnă „sânge rece”, „uimire” sau „fanfaronadă”.

Și nu a adus doar un suflu nou în domeniul termenilor, ci și în materie de expresii. Din operele sale se desprind fraze precum:

“O vântăroare de cai verzi pe pereți”- A wild goose chase”- Romeo și Julieta

“O inimă de aur” – „A heart of gold”- Henry al V-lea

“În șuturi” – „In stitches”- A douăsprezecea noapte

“Adevărul gol goluț” – „Naked truth”- Love’s Labour’s Lost

„Slab de înger” – “Fainth-hearted” – Henry al VI-lea, Partea I

„Trimite-l la plimbare” – “Send him packing” – Henry al IV-lea

„Dispărut fără urmă” – “Vanished into the air” – Othello

Pe lângă aceste expresii, vrem să facem referire la citatele lui William Shakespeare, relevante vieții de zi cu zi. Aceste 7 citate ne pot oferi ghidarea, de care avem nevoie, pentru a merge mai departe atunci când întâmpinăm greutăți.

1. “Mai presus de toate, fii credincios ție însuți.” – Hamlet

Acest sfat pare rupt dintr-o carte a secolului 20, însă, de fapt, îl putem regăsi chiar în Hamlet. Cu siguranță ne putem ghida după acest citat chiar și azi…

2. “Sunt mai multe în Cer şi pe Pământ, decât visezi în filosofiile tale, Horațio, .” – Hamlet

Într-o lume în care adepții științei și ai religiei se grupează în tabere adverse, Shakespeare ne încuraja să credem în nevăzut. Până la urmă, chiar oamenii de știință recunosc faptul că nu pot găsi un răspuns pentru orice…

3. “ Nu este de ajuns să vorbesc, dar este de ajuns să vorbesc sincer. ” – Visul unei nopți de vară

În lumea în care extrovertiții primesc toată atenția, ar fi de recomandat să acceptăm sfatul lui Shakespeare…

4. “Destinul nu ne este scris în stele, ci în noi înșine” – Julius Caesar

Poate crezi că vreun contemporan a spus-o, însă originile și le are din operele lui Shakespeare. Poate fi un citat care să ne conducă spre succes.

5. “Lucrurile câștigate se pierd ușor, sufletul nostru se hrănește cu muncă”– Troilus și Cressida

Orice artist, profesionist sau bun întreprinzător cunoaște valoarea sudorii obținută prin muncă, iar Shakespeare vorbea despre ea cu sute de ani în urmă.

Citește cele 10 CITATE ALE LUI SIGMUND FREUD CARE SPUN MULTE DESPRE NOI!

6. “Știm cine suntem, însă nu știm cine putem fi”– Hamlet

Înțelept sfat! De câte ori nu am fost limitați de gândul că nu putem face mai mult? Citatul lui Shakespeare ne ajută să ne dorim mai mult de la noi și să ne propunem idealuri înalte.

7. “Iubește-i pe toți, ai încredere în puțini și nu urî pe nimeni! –Totul este bine, când se termină cu bine

O explicație a vieții cotidiene și a relațiilor pe care le avem cu cei din jur.

Ce spui, se mai aplică citatele rostite de Shakespeare, în urmă cu peste 400 de ani, și în zilele noastre? Mai poți învăța din ele? Presupun că răspunsul tău este DA!


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns