7 intrebari la care sa raspunzi pentru a incepe noul an in forta


Anul nou aduce, in mod traditional, lista cu rezolutii pe care fiecare si le propune pentru un “Eu” mai bun ca pana acum. Conform lui Earl Nightingale, scriitor american si realizator de emisiuni radio de la jumatatea secolului XX, “secretul” succesului la care visam se rezuma la urmatoarea idee: suntem ceea ce gandim. Mintea noastra detine controlul in procesul de a deveni ceea ce ne dorim.

Insa, pe masura ce anul trece si ne umplem timpul cu din ce in ce mai multe sarcini, gandurile noastre zboara, concentrarea noastra se imparte in zeci de directii si devine din ce in ce mai greu sa ne pastram atentia pe ceea ce ne-am propus sa realizam la inceput de an.

De aceea, in cadrul acestui articol am adunat 7 intrebari esentiale, care te vor ajuta sa vizualizezi cum vrei sa arate viata ta in 2021. Ia o foaie si un creion, reflecteaza asupra fiecarei intrebari si scrie-ti raspunsurile.

Odata ce vei raspunde la toate intrebarile, vei avea deja conturat felul in care doresti sa arate viata ta in noul an, alaturi de schimbarile pe care vrei sa le faci, atat pe plan profesional, cat si pe plan personal. Pastreaza foaia undeva in agenda ta, in geanta, in portofel, oriunde o vei putea gasi usor, pentru momentele in care vei dori sa o consulti din nou.

1. Care este obiectivul tau in ceea ce priveste locul tau de munca in 2021? Cum vei fi anul viitor pe vremea aceasta? Cum vei arata, cum te vei simti, pe ce post vei lucra, care vor fi responsabilitatile tale si ce satisfactii vei avea?
2. Care este obiectivul tau financiar pentru anul 2021? Ce esti dispus sa oferi inapoi pentru aceasta suma sau pe cine vei ajuta mai exact? Banii vor veni intotdeauna proportional cu serviciul sau contributia pe care o vei aduce in viata altor oameni.
3. Care este obiectivul tau pe plan personal pentru anul 2021?
4. Care este obiectivul tau in ceea ce priveste educatia si pregatirea ta pentru anul 2021? Ce competente sau skill-uri noi ti-ai dori sa obtii?
5. Care este obiectivul tau in ceea ce priveste familia ta pentru anul 2021? Ce activitate, proiect iti propui sa desfasori cu ei sau pentru ei, pentru a-i face mai fericiti? (ex: iti propui sa ii vizitezi o data pe saptamana, sa le oferi cadou o vacanta, sa le amintesti periodic cat de mult ii apreciezi)
6. Care este obiectivul tau in ceea ce priveste sanatatea ta si modul in care te simti?
7. Care este obiectivul tau in ceea ce priveste responsabilitatea fata de comunitatea in care traiesti? Cate persoane iti propui sa ajuti fara a astepta ceva inapoi? Cum te gandesti sa imbunatatesti viata unei persoane pe care nu o cunosti asa bine?

Sursa: medijobs


About the author

Maya O.

View all posts