7 lucruri înțelepte pe care oamenii le învață doar după 40 de ani


Pentru majoritatea oamenilor, vârsta de 40 de ani este începutul celei de-a doua jumătăți a vieții lor, când toate evenimentele se desfășoară într-o linie descendentă. Cineva percepe acest lucru la un final, când nu mai trebuie să existe un sens special în dezvoltarea ulterioară și când schimbările nu mai par atât de atractive.

Astfel de oameni nu mai vor să riște și privesc cu reproș la generația tânără, care încă este plină de speranță și hotărâre. Dar dacă nu vei continua să înveți lecții de viață care au loc pe tot parcursul vieții tale și la 40 de ani vei lăsa mâinile în jos, vei rămâne o persoană frustrată, iritată, invidioasă. Înțelepciunea se reflectă din greșelile tinereții noastre, de aceea cei care înțeleg acest lucru, reușesc să atingă succesul până la vârsta de 30-40 de ani.

Niciodată nu trebuie să fii limitat de experiența ta. Învață din greșelile altora, adoptă înțelepciunea bătrânilor pentru a evita obstacolele invizibile din viitor. Iată câteva sfaturi principale ale vieții pe care mulți oameni de succes le-au urmat:

1. Nu te uita la ce cred oamenii despre tine, căci nu vei realiza nimic.

Probabil de multe ori, în urma unei fapte, ai gândit: „Ce vor crede alții?” Desigur, nimănui nu îi place să fie criticat sau judecat de cineva. Dar nu este nimic supranatural în acest sens, pentru că tot negativul îl facem noi înșine. Pe lângă fiecare condamnare din partea cuiva poți trece în tăcere.

Nu este nevoie să reacționezi la asta, atât! Dacă vei trata calm o anumită părere a altora, vei ieși cu capul sus din orice situație. Nimeni nu îți va putea distruge încrederea în sine și nici nu îți va pune la îndoială onestitatea. Să știi că este posibil să îmblânzești teama de comdamnare și rușinea interioară. Și este mai bine dacă o faci înainte de 40 de ani.

2. Nu te vei mai putea bucura de viață „după”.

Viața este trecătoare. Dar puțini oameni își dau seama de acest lucru și acordă o importanță acestui lucru. Majoritatea încep să regrete timpul pierdut după ce trec de 40 de ani. Numai după această vârstă segmentul vieții devine evident și pentru ei și capătă înțelepciune. Dar, din păcate, nu poți întoarce tinerețea.

Timpul niciodată nu joacă în favoarea noastră. Uneori, de dragul realizărilor persoanale, a obiectivelor stabilite, trebuie să sacrifici ceva. Nu lăsa nimic pentru „după”, construiește relații acum, călătorește, schimbă locul de muncă. Nu trebuie să aștepți o dată anumită ca să începi să-ți schimbi viața. Înainte să ai timp să mai privești în urmă, vei atinge deja 40 de ani. Fă-o azi!

3. Libertatea financiară nu constă în suma de bani din contul bancar.

Situația financiară a vieții este cea care a ieșit în evidență pentru majoritatea oamenilor, căci ei se tem foarte mult de o bătrânețe în sărăcie. Acest lucru îi face să lucreze la locuri de muncă dubioase, rău plătite, să urmeze instrucțiunile unui șef pretențios, să parieze la bursă și să spere că mâine vor avea noroc.

Mâine nu va exista decât o criză nervoasă. Cu o asemenea atitudine față de finanțe, oricine se poate simți devastat. Nimic din toate acestea nu au o valoare, afară de munca făcută cinstit. Învață să lucrezi pentru tine și nu te concentra doar pe câștigul propriu. Fii capabil să creezi propria dependență financiară prin încrederea în sine.

4. Apreciază prietenia cu oameni de diferite generații.

Fiecare avem un cerc de prieteni cu care păstrăm legătura. Pot fi prieteni de școală, oamenii de la serviciu, cei cu care împărtășim hobby-urile noastre. Toți pot avea vârste diferite și este un lucru foarte important. Prietenia cu tinerii te pot energiza, ei îți pot oferi entuziasm și chiar te pot învăța lucruri pe care înainte nici nu le-ai observat. Comunicarea cu tinerii mereu este plină de optimism, iar prietenia cu cei mai vârstnici îți va oferi multă înțelepciune.

5. Relațiile trebuie să fie ca o pizza foarte gustoasă.

De-a lungul întregii vieți luptăm să avem o relație frumoasă. Dacă ai o relație bună, e ca și o pizza: o mănânci cu plăcere. În caz de eșec, treci la alții care nu se pot lăuda cu stabilitatea. La fel cum e cu pizza: dacă nu îți place, mănânci altceva. Alegi să rămâi singur și supraviețuiești. În singurătate vei reuși să înțelegi cel mai bine nevoile personale, să te descoperi pe tine însuți. Apoi poți încerca din nou să construiești o relație sănătoasă cu cineva care să împărtășească aceleași păreri de viață cu ale tale.

6. Investițiile nerambursabile sunt cauza multor greșeli.

Spre exemplu, vrei să schimbi direcția în carieră și să devii bucătar. Alții ar gândi că pentru cariera precedentă a fost pierdut mult timp, efort, ani de muncă. Dar această gândire este un exemplu de investiție nerambursabilă. Acesta este un fenomen care te obligă să investești în continuare doar pentru că cândva ai cheltuit deja timp și bani.

O astfel de gândire poate fi determinată de faptul că vrei să rămâi la vechiul loc de muncă, încerci să păstrezi o relație care demult nu mai există, cheltui bani într-o afacere care nu mai aduce profit. Dar toate acestea nu au nici un sens. Dacă vei continua să investești într-o cauză pierdută, doar vei continua să pierzi. Mergi mai departe.

7. Fericirea condiționată este un drum scurt spre nefericire.

Pentru majoritatea oamenilor, vârsta de 40 de ani este începutul celei de-a doua jumătăți a vieții lor, când toate evenimentele se desfășoară simplu. Și, de îndată ce dispare, cauți ceva nou și te grăbești doar ca să umpli golul. Aceasta este fericirea condiționată, când poți fi fericit doar în momentul realizării unui anumit scop.

Această abordare a vieții te va dezamăgi foarte repede și vei deveni depresiv în scurt timp. Dacă scopurile tale sunt doar cele de ordin financiar sau cum să achiziționezi anumite lucruri de lux, atunci vei atinge fericirea condiționată, care nu va dura mult. Fă ceva care să-ți aducă bucurie nu doar când vei obține rezultatul, dar și în timpul procesului în sine.

Să capeți înțelepciune nu este atât de greu. Principalul este să înțelegi ce vrei de la viață pe un termen mai lung și să înveți din greșelile diferitor generații de oameni, să înveți din propriile greșeli.

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts