7 motive de ce viața începe cu adevărat după 40 de ani


După ce speranța medie de viață din țările dezvoltate a crescut de la 50 de ani la peste 80 de ani în prezent, este evident că conceptul de bătrânețe ne uimește tot mai mult. Dacă mai înainte un bărbat de 40 de ani era considerat un bărbat cu o duzină de ani de experiență și existență fără prea mari bucurii, în zilele noastre un bărbat de 40 de ani este abia în floarea vârstei, cu o mulțime de oportunități în față.

Pentru cei care cred că vârsta de 40 de ani este o vârstă de coșmar și începutul sfârșitului, citiți câteva motive care te vor convinge că viața după 40 de ani abia începe:

1. Te simți foarte bine în propria piele

Ai trăit peste 40 de ani. Te cunoști foarte bine, atât sufletește, cât și aspectul exterior. Posibil că aspectul tău prezintă multe neajunsuri, dar odată cu ele au apărut în viața ta și încrederea în propria personalitate și în propriul corp.

2. Ești o persoană mai încrezătoare

Ai atins vârsta când te simți foarte confortabil în propria piele și în propria viață. Ai foarte puține puncte slabe acum, dar în schimb ai mult mai multe lucruri în viața ta care îți plac: o slujbă bună, o familie, fericire. Nu te mai întrebi cum va arăta viitorul tău, pentru că îți place cum te simți azi.

Tinerețea este foarte frumoasă, dar încă nimeni nu a reușit să o păstreze pentru totdeauna. Timpul merge în ritmul său. Lasă trecutul în trecut și trăiește frumos prezentul.

3. Nu ești o persoană de 40 de ani, ci un tânăr cu experiență

În viața ta au existat o mulțime de situații care au creat o experiență și o perspectivă de viață pentru tine, ai câștigat înțelepciunea pe care nici un studiu nu o oferă. Ai ieșit demult din zona ta de confort și îți croiești singură drum prin greutățile vieții. Ai câștigat și ai pierdut, ai urcat și ai coborât. Deja ai o mare experiență și poftă de viață.

4. Ești o persoană matură

Fiecare din noi realizăm maturitatea în propriul ritm și o atingem la vârste diferite. Când ai peste 40 de ani, înțelegi lumea din jurul tău mult mai bine decât o făceai la 20. Oricâtă înțelepciune ai fi avut în tinerețe, acum ești mult mai bun.

5. Nu te mai împiedici pe drumul vieții

Maturitatea îți aduce claritate. Acum știi că ai o valoare. Știi foarte bine că iarba de peste gardul vecinului nu este mai verde sau mai grasă. Gândurile tale sunt mult mai clare și îți este mult mai ușor să vezi și să accepți lucrurile așa cum sunt ele. Nu mai privești viața prin ochelari roz. Mintea ta nu mai este ocupată de diferite fleacuri.

6. Nu te mai îngrijorezi de ce vor crede alții despre tine

La 20 de ani ești foarte îngrijorată de ce vor crede alții despre tine, în schimb la 40 nici nu îți mai pasă. La 40 de ani te simți mai liber. Îți dai seama că nu mai ești obligată să demonstrezi ceva cuiva sau să asculți opinia altcuiva. Devii mai independentă din toate punctele de vedere.

7. Corpul și mintea ta se află în echilibru

Abia peste 40 de ani devii cu adevărat matur mental și emoțional și ești în vârf din punct de vedere emoțional. Acum te afli în pragul celei mai incitante și minunate faze din viața ta. Acum reacționezi mult mai matur la oamenii și la evenimentele din viața ta. Poți lua cele mai bune decizii. Aventura vieții tale abia începe!

Sursa: devorbacutine.eu


Loading...

About the author

Maya O.

View all posts