Adevăruri despre Coco Chanel

8 adevăruri despre Coco Chanel


Adevăruri despre Coco Chanel – Dacă deschizi dulapul, probabil că există cel puțin un element care aduce un omagiu viziunii clasice a lui Coco Chanel. Da, vorbim și cu bărbații acum. Vizionara pariziană a adus sofisticarea modernă în prim-plan, într-o epocă în care articole de dantelă și haine florale umflate au împodobit fiecare părticică de pe corpul femeilor. Stilul său continuă să fie apreciat și acum, la mult timp după moartea sa și a inspirat designeri precum Tom Ford, Prada, Helmut Lang, Derek Lam, Oscar de la Renta și Donna Karan.

Astăzi, marca Chanel este simbolul luxului, al clasei superioare și al frumuseții.

Acum să citim adevărurile despre Coco Chanel!

1.Cine a fost ea?

Coco s-a născut în anul 1883, într-un spital pentru săraci. Numele ei real a fost Gabrielle Bonheur Chanel, dar ea și-a câștigat numele în timpul interpretării unei melodii cu titlul “Ko Ko Ri Ko” și “Qui qu’a vu Coco”, ambele devenind melodiile ei.

2. Tânără Fashionistă

La vârsta fragedă de 12 ani, tatăl lui Chanel a lăsat-o pe ea și pe surorile ei într-un orfelinat dintr-o mănăstire, după moartea mamei lor. La această mănăstire, călugărițele le-au învățat cum să coase. Coco a trăit acolo timp de șase ani și a învățat această îndeletnicire. Chanel a plecat de la mănăstire la vârsta de 18 ani și, după câțiva ani, s-a întors la hobby-ul ei și a început să-și croiască propriile pălării.

3. Întotdeauna designer, niciodată mireasă

Chiar dacă Chanel nu s-a căsătorit niciodată, ea a avut câțiva iubiți proeminenți care au lăsat o ștanță vitală în cariera sa. Primul a fost Etienne Balsan, un jucător francez de polo care a ajutat-o să își ridice un magazin. Cât de convenabil, nu? Era momentul în care Chanel își deschidea primul butic de pălării. Prin intermediul lui Balsan, ea avea să-și întâlnească mai târziu adevăratul finanțator: Arthur Edward “Boy” Capel. Capel, care a fost și el un jucător de polo, a continuat răspândirea magazinelor lui Chanel. Ea a avut o relație și cu Hans Gunther von Dincklage, ofițer german. Au existat, de asemenea, zvonuri că ar fi avut legături și cu Igor Stravinsky sau Pablo Picasso.

4. Descoperirea

Ceea ce a început pur și simplu ca un magazin de pălării a înflorit într-un magazin de îmbrăcăminte, cu drepturi depline, care au transformat-o pe Chanel într-un designer de modă, și totul a început cu un tricou. În anii 1920, femeile bogate purtau rochii scumpe, din țesături exotice. Contrar acestui trend, designerul a creat un costum din material de jerse, care era un tip de pânză folosită în principal pentru lenjeria intimă a bărbaților. Ea a spus că a ales acest material datorită prețului său scăzut și pentru că modela frumos corpul unei femei. “Eu fac femeile să traiască, să respire, să se simtă confortabil și să arate mai tinere, restul este istoria modei “, a spus Chanel..

5. Nu era genul de femeie de la Hollywood

Chanel a atras atenția regizorilor de la Hollywood, în special pe cea a lui Samuel Goldwyn. Producătorul de film i-a oferit lui Chanel un contract destul de substanțial. Tot ce a trebuit să facă a fost să zboare spre Hollywood de două ori pe an și să creeze costume pentru vedete. Dar Chanel nu a fost mulțumită de Hollywood, ea a spus că Hollywood-ul „este capitala prostului gust.”

6. Relație controversată

În august 2011, autorul Hal Vaughan a lansat o carte explozivă intitulată “Sleeping With the Enemy”, în care a dezvăluit că Chanel ar fi avut legături cu partidul nazist. În cartea sa, detaliază relația sa cu Gunther von Dincklage, care se afla în serviciul militar german de informații, și a menționat faptul că Chanel s-a implicat foarte mult în partidul nazist. La scurt timp după lansarea cărții, House of Chanel a încercat să înceteze cu această controversă, menționând: “Ce este sigur este că a avut o relație cu un aristocrat german în timpul războiului. În mod evident, nu era cea mai bună perioadă pentru a avea o poveste de dragoste cu un german “. În declarație mai era scris și că “se contestă faptul că designerul era antisemit “, spunând că Chanel” nu ar fi avut prieteni evrei sau legături cu familia Rothschild.”

7. Revenirea

În anul 1954, la vârsta de 71 de ani, Chanel s-a reîntors în lumea modei după deznădăjduirea vocală a tendințelor acelor vremuri. Chanel a spus la adresa mai multor designeri că desenele lor au fost “ilogice” cu “tăieturi la nivelul taliei, sutiene căptușite, fuste grele și jachete rigidizate.” Deși unii critici au dezaprobat noul ei aspect, britanicii și americanii îi iubeau, inclusiv Elizabeth Taylor, Jane Fonda, Jackie Kennedy și Grace Kelly.

8. Ce trebuie să ai de la Chanel

Jacheta: Chanel a creat primul costum în anul 1954, care atestă simplitatea jachetei formale a unui bărbat, dar se îmbină cu eleganță și feminitate. Designerul Karl Lagerfeld a relansat jacheta Chanel, care încă mai onorează viziunea originală.

Parfumul: Casa Chanel a avut întotdeauna un miros specific, aici referindu-ne la parfum, iar acesta este Chanel No. 5. Cu toate acestea, Chanel No. 5 nu a ieșit prea tare în evidență până când Marilyn Monroe nu a vorbit despre el în revista LIFE. “Ce porți atunci când mergi la culcare?”, „ Doar câteva picături de Chanel Nr. 5”, a răspuns Chanel.

Învață cum să trăiești frumos de la Coco Chanel

Micuța rochie neagră: rochia despre care cu siguranță ai auzit și se găsește în garderoba oricărei femei.

Vezi? Este aproape imposibil să nu ai ceva de la Coco Chanel!


Loading...

About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *