citate iubire

8 citate despre iubire, care te vor face să te reîndrăgostești


Citate despre iubire – Fie că ești într-o căutare activă a iubirii sau că ești deja îndrăgostit, ai nevoie de o pasiune ocazională uneori. Este regretabil, dar și foarte des întâlnit faptul că uităm care este motivul pentru care avem nevoie de dragoste. Uitarea apare fără vina noastră. Presiunile cotidiene ale vieții tind să ne forțeze să uităm de dragoste.

Acestea fiind spuse, poate că ar trebui să fim mai atenți cu iubirea și cu integrarea ei în viețile noastre. Dragostea este rădăcina întregii fericiri și, fără ea, suntem cu toții condamnați să trăim nepăsători.

Următoarea listă este o colecție a celor mai bune citate de dragoste, create pentru cei care au nevoie de un mic impuls la capitolul romantism.

1. WILLIAM SHAKESPEARE – “IUBIREA ESTE OARBĂ ȘI ÎNDRĂGOSTIȚII NU POT VEDEA FLORILE CARE APAR DIN EI ÎNȘIȘI”

Această destăinuire este una dintre cele mai sincere citate despre dragoste. Când ne îndrăgim pentru prima dată, poate fi greu să vedem pădurea din cauza copacilor. Îndrăgostiții sunt cei mai predispuși să treacă peste defectele celorlalți.

2. JAMES JOYCE – “PRIMA DATĂ SIMȚIM, APOI NE ÎNDRĂGOSTIM”

Irlandezul James Joyce a transmis unele dintre cele mai primare sentimente de iubire, prin intermediul scrierilor sale. Romanțele sale dețin unele dintre cele mai frumoase citate de dragoste ale tuturor timpurilor.

3. EMILY DICKINSON – “DIMINEȚILE FĂRĂ TINE SUNT ASEMENI RĂSĂRITULUI FĂRĂ SOARE”

Dacă cineva știe cum să scrie citate de dragoste, aceasta este este Emily Dickinson. Ea abordează tema dragostei în toate lucrările sale, fiind mereu plină de speranță.

4. HELEN KELLER – “CELE MAI FRUMOASE LUCRURI DIN ACEASTĂ LUME NU POT FI VĂZUTE SAU AUZITE, DAR TREBUIE SIMȚITE ÎN SUFLET”.

Când te gândești la Hellen Keller, nu te gândești automat la citate de dragoste. Cu toate acestea, acest citat scris de ea, vorbește despre adevărata natură a iubirii. Nu este ceva care poate fi cumpărat dintr-un magazin, dragostea este un sentiment. Putem spune “te iubesc” până când devenim albaștri la față, dar dacă celălalt nu simte dragostea, ne pierdem energia degeaba.

5. BETTE DAVIS – “PLĂCEREA IUBIRII RĂMÂNE UN MOMENT, DAR DUREREA IUBIRII RĂMÂNE PENTRU O ETERNITATE”

Cele mai bune citate de dragoste ne învață câte ceva despre noi înșine. Acest citat ne amintește că, chiar dacă nu mai suntem alături de o persoană, de care am fost cândva îndrăgostiți, se întâmplă destul de rar să nu o mai iubim deloc. Dragostea nu este asemeni unui comutator de lumină. Nu putem să-l oprim atunci când o relație s-a încheiat.

6. JANE AUSTIN – “MI-AI ÎMBRĂȚIȘAT CORPUL ȘI SUFLETUL ȘI TE IUBESC, TE IUBESC, TE IUBESC!”

Nimeni altcineva nu a putut transpune timpul mai bine ca Jane Austin. Poveștile și citatele ei, despre iubire, au devenit baza filmelor moderne, emisiunilor tv și romanelor. Austin a scris despre povești de dragoste care ardeau lent, care au consumat complet personajele până la sfârșitul poveștilor lor.

7. OSCAR WILDE – “NU IUBIM NICIODATĂ O PERSOANĂ PENTRU CUM ARATĂ, PENTRU HAINELE SALE SAU PENTRU MAȘINA PE CARE O CONDUCE, CI PENTRU CÂNTECUL PE CARE ÎL FREDONEAZĂ ȘI DOAR NOI ÎL AUZIM”

Una dintre cele mai autentice citate de dragoste vine de la Oscar Wilde. Când ne îndrăgostim, începem să uităm cum au fost viețile noastre înainte ca acea persoană să intre în ea. După ani de existență, devine tot mai greu și mai greu să-ți amintești cum a fost. Atunci când o persoană se potrivește atât de bine în viața noastră, este ca și cum ar fi fost întotdeauna acolo.

8. MAHATMA GANDHI – “UNDE ESTE IUBIRE, ESTE VIAȚĂ”.

Acesta este unul dintre cele mai bune citate despre dragoste, pentru că el descrie dragostea în forma sa cea mai pură. Dragostea e viață.

Citește ce spune Mihaela Rădulescu despre iubire.

Citatele despre dragoste sunt separate de lucrările originale ale scriitorilor. Ele ne pot ridica, atunci când suntem căzuți și ne amintesc de ce este atât de important să iubim și să fim iubiți. Dragostea nu ne judecă pentru cum arătăm sau pe cât de mulți bani avem în conturile bancare. Dragostea ne acceptă așa cum suntem!


Loading...

About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *