8 lucruri pe care o femeie le face în mod inconștient, dacă a fost rănită și trădată prea des


Sunt foarte puține persoane în lume care au reușit să evite durerea și dezamăgirea. Cel mai important lucru este că nu contează atât rănile și cicatricile care rămân pe suflet, cât faptul că ele ne vor schimba pentru totdeauna, indiferent dacă vrem sau nu acest lucru.

Este foarte dificil atunci când începem să avem încredere în cineva, îl lăsăm să intre în sufletul nostru, iar în schimb primim minciuni și trădare. În astfel de momente, ni se pare că inima se frânge în mii de bucăți și simțim că nu mai are rost să trăim, să iubim sau să mai credem în ceva.

Experiențele ne vor schimba total, vom deveni persoane mult mai atente. Nu ne vom mai arunca fără ezitare în oceanul iubirii, pentru că acum putem construi cu grijă ziduri, astfel încât nimeni să nu vină mai aproape de noi fără să le permitem acest lucru. Dar, cumva, acest lucru nu ne ajută prea mult: mereu trăim cu frica că va veni cineva și va dărâma aceste ziduri construite în jurul nostru. Nu mai credem. Nu mai sperăm. Nu mai vrem nimic. Trăim și credem complet diferit.
Așa arată o femeie distrusă, trădată, înjosită. Chiar dacă pare puternică și încrezătoare la exterior, în sufletul ei încă mai există urme de durere și suferință. O astfel de femeie, care a trecut prin iad și a supraviețuit, este ușor de recunoscut după următoarele semne:

1. Nu mai crede în romantism.
Femeia care cândva a iubit sincer și pasional, dar a fost înșelată, nu mai are iluzii despre dragostea adevărată. Ea se uită la lume fără ochelari roz și nu mai așteaptă și nici nu mai speră de la nimeni nimic. Chiar și atunci când un bărbat va încerca să-i spună ceva romantic pentru a-i cuceri inima, ea doar va zâmbi ironic sau chiar va râde. Nu, ea nu a devenit crudă sau fără inimă, ci pur și simplu nu mai are încredere în romantism. În interiorul ei este vid, nu mai zboară fluturi și nu mai sclipesc inimioare roz. Probabil acesta este mecanismul ei de apărare și acest lucru a ajutat-o să supraviețuiască.

2. Nu mai crede în dragoste.
Femeia rănită nu mai ia dragostea în serios. Pentru ea, acest sentiment este o boală, un basm pentru cei tineri și frumoși, cea mai mare iluzie omenească. Singurul sinonim pentru dragoste pentru ea este dezamăgirea. Ea nu mai vrea să piardă timp pentru a oferi a doua șansă. Nu mai vrea să se prefacă că crede cuvinte false și promisiuni goale.

3. Nu mai are încredere în nimeni.
Bunătatea și empatia ei nu doar că au fost folosite, aceste calități pur și simplu au fost ucise în ea. Ea deja a trecut de punctul de întoarcere și nu mai poate avea încredere în nimeni. Acum durerea nu-i mai permite să se mai încreadă în cineva, pentru că se va frânge. Viața a fost prea crudă cu această femei.

4. Ea nu mai preferă relațiile pe termen lung.
Cândva, totul părea simplu și frumos. Acum, totul e pictat în cele mai sumbre culori. Acum, ea nu mai are încredere în nimeni și nu mai vrea să dăruiască o parte din sufletul ei cuiva care s-o trateze la fel de rău ca atunci. A devenit o persoană egoistă și vrea să trăiască doar pentru sine, să gândească pentru ea însăși. Doar că cicatricile de pe inimă încă au rămas.

5. Ea nu oferă atenție persoanelor toxice.
Deja este foarte greu să mai poți răni o femeie care a fost jignită foarte des. Inclusiv de persoanele toxice. Acum, ei nu-i mai pasă și tratează totul fără emoții. Atunci când ceva sau cineva o supără, se întoarce și pleacă. Dacă este înconjurată de oameni, este pentru că a decis să fie alături de ei doar pentru distracție și nu o interesează ce vor spune cei din jur.

6. Ea a acceptat tristețea ca o parte componentă a vieții.
Experiența din trecut a lăsat multă durere și regret în sufletul ei și acum ea crede că tot ce i s-a întâmplat cândva a fost inevitabil. Acum, ea nu mai plânge noaptea în pernă și nici nu mai încearcă să se prefacă fericită. A devenit prizonierul propriei minți și nici măcar nu încearcă să se elibereze.

7. Ea poate răni alte persoane.
Aceasta este femeia care a trebuit să treacă prin atât de multe suferințe și știe prea bine ce este durerea. O retrăiește în fiecare zi, iar ultimul lucru pe care și-l dorește este ca și altcineva să treacă prin ce a trecut ea. Ea vrea ca și alții să cunoască suferința, chiar dacă sunt persoanele dragi care o iubesc.

8. Ea încă crede că într-o zi totul se va schimba.
În ciuda faptului că umbrele trecutului nu vor să renunțe la această femeie, undeva, în adâncul sufletului ei încă mai speră, încă mai continuă să creadă că totul se va schimba într-o bună zi. Crede că îl va întâlni pe omul potrivit, chiar dacă sufletul ei e plin de cicatrici. Abia atunci poate va fi posibil să învețe să vrea să trăiască, să iubească, să se bucure de viață. Să aibă încredere.

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts