9 povești manipulatoare ale bărbaților care distrug stima de sine a femeilor


Astfel de mituri sunt folosite de bărbații cu un caracter slab, care au probleme în viața personală. În acest mod, ei încearcă să scadă stima de sine al femeilor, să le țină sub propriul control și să obțină în schimb măcar puțină intimitate și grijă. Așa că, dragi femei, fiți atente de cine vă îndrăgostiți!

1. Mitul despre femeile singure

Bărbați sunt puțini, iar femei – multe. Asta exclamă majoritatea bărbaților încă din perioada interbelică, ignorând statisticile. Dar dacă am evalua datele demografice, am vedea că acestea se estompează și se îmbină. Scăderea numărului bărbaților are loc după 40 de ani și atinge apogeul până la vârsta de 80 de ani. Deci nu mai putem vorbi despre o armată a femeilor singure, dar de o armată a bunicilor singure. În ceea ce privește femeile sub 40 de ani, ele în general sunt mai puține decât bărbații.

2. Mitul capriciilor masculine
Mediul online practic este inundat de un număr ireal de bărbați anonimi. Cel mai adesea, aceștia sunt bărbații care sunt familiarizați cu corpul unei femei doar din paginile unui jurnal. Văzând o femeie în carne și oase, încep să scuipe în adresa ei. Cu toate acestea, fiecare femeie de la 16 la 76 de ani, cu o greutate de la 40 la 140 de kg. va găsi cu ușurință un astfel de „amic” chiar în aceeași seară, dacă știe să folosească rețelele de socializare.

3. Mitul suferinței libertinilor

Orice femeie care deja și-a pierdut virginitatea este etichetată drept „răsfățată” pentru ei. Asemenea bărbați se folosesc de numărul de parteneri al unei femei ca o scuză pentru a o insulta și a arunca cu mizerie peste ea.

4. Mitul femeii puternice

Femeia puternică și de succes este amenințată de singurătate alături de pisica ei. Adică ea are tot, dar va sfârși singură într-un pat rece. Doar că femeia de succes și care nu este căsătorită are foarte mari șanse să petreacă frumos seara. Ea își poate permite să arate bine, să viziteze restaurante bune, să călătorească.

5. Mitul epocii disperării

Acum două decenii, o femeie de 30 care nu era căsătorită, era suspectă. Acum nunta se joacă abia după 30 de ani sau chiar după 40. Este vorba de o primă căsătorie. Este mult mai plăcut să te căsătorești având propriul apartament, decât să o faci în grabă. Este mult mai plăcut să ai anumite avantaje când te căsătorești, decât să ai anumite obligații față de soț sau să depinzi de el.

6. Mitulul vinovăției femeii

Unul dintr cele mai misterioase mituri care atrage femeile de mii de ani este mitul vinovăției femeii. Femeia este de vină pentru apariția unei amante, pentru faptul că este bătută, pentru trădare sau infidelitate. Femeia este de vină că a slăbit sau s-a îngrășat, că nu este bună în dormitor sau că nu l-a ținut pe bărbat aproape. Femeia este de vină pentru că nu are grijă de sine, că manichiura e urâtă sau mâncarea prea sărată. Ba mai mult, chiar femeia este cea care încearcă din răsputeri să fie perfectă.

7. Mitul despre femeile divorțate

Mitul pe care foarte mulți bărbați îl discută este cel despre femeile divorțate și cu copii. Bărbații și-ar dori să-și vadă fosta distrusă, nefericită, grasă și într-un halat rupt, singură și chinuită. Cu toate acestea, realitatea nu de puține ori a demonstrat că nu toate aceste vise ale bărbaților se împlinesc, iar aceste femei se recăsătoresc a doua oară, având chiar și câțiva copii. Inimii nu-i poți dicta.

8. Mitul servitoarei

Din anumite motive, unii bărbați moderni încă mai cred că o femeie nu poate supraviețui singură. Ei învață femeile despre necesitatea căsătoriei pentru a putea supraviețui, încât unele femei chiar încep să creadă în acest lucru. În ciuda faptului că nu există o nevoie practică pentru prezența unui bărbat în casă, iar chiar și femeia de serviciu se bucură de singurătatea ei, bărbații continuă să sperie pe femei cu absența unei ștampile în pașaport.

9. Mitul paharului cu apă

Nu vei avea pe nimeni care să te servească cu un pahar cu apă, vei muri într-un accident cerebral, iar fața ta va fi mâncată de o pisică. Toate acestea se vor întâmpla dacă nu îi trimiți lui o poză intimă chiar acum. Teoria, desigur, este acceptabilă, dar cum am vorbit mai sus, bărbații mor mai devreme. Deci nu știu cine aici va muri fără un pahar de apă…

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts