Acceptă aceste 7 adevăruri și vei deveni o persoană mult mai puternică


Viața nu întotdeauna este ușoară. De foarte multe ori trebuie să ne confruntăm cu încercări care ne epuizează atât emoțional, cât și fizic. În aceste momente cumva reușim întotdeauna să găsim putere în noi înșine pentru a depăși toate aceste probleme și să devenim mai puternici decât eram înainte.

Dar există câteva adevăruri crude care sunt prea dure. De aceea le evităm în mod deliberat, crezând că evitarea problemelor le va face să dispară. Cu părere de rău, foarte mulți dintre noi nu reușesc să realizeze că această decizie nu face decât să înrăutățească lucrurile. Iată câteva adevăruri dure pe care ar trebui să le accepți pentru a deveni o persoană mai puternică și fericită:

1. Nimic nu durează veșnic, nici măcar viața
Unii zic că viața este foarte scurtă, alții că ai tot timpul din lume să reușești. Dar, indiferent ce zic unii sau alții adevărul este că nimic nu durează pentru o veșnicie. Totul are un început și un sfârșit. Deși cunoaștem acest lucru, mulți dintre noi refuză să accepte asta. Dar cu cât mai devreme te vei împăca cu acest gând, cu atât vei începe să simți că trăiești viața din plin.

2. Nu poți obține succesul fără a eșua

Eșecul este cheia succesului. Deși pare contradictoriu, dar anume eșecul te va ajuta să crești. Fără recunoașterea greșelilor și neajunsurilor îți va fi imposibil să mergi pe drumul spre succes. Conștientizarea puterii eșecului este importantă pentru a-ți construi un caracter dur.

3. Să vorbești despre obiective și să încerci să le atingi sunt două lucruri diferite
Poți vorbi oricât vrei despre dorințe, visuri, însă dacă ele se vor limita doar la niște cuvinte, ele așa și vor rămâne: o figură a imaginației tale. Lucrurile adevărate se întâmplă doar atunci când faci ceva pentru a-ți atinge scopurile și ambițiile.

4. Unele lucruri din viață sunt mai valoroase decât banii
A trăi în bogăție nu te va face o persoană demnă. Chiar dacă vei avea un serviciu bun și un cont în bancă, poate că te vei simți singur și nemulțumit. Atât timp cât ai un acoperiș deasupra capului și oameni care te iubesc și se bazează pe tine, poți spune că te descurci bine.

5. Fericirea este o călătorie, nu o destinație
Nu poți fi fericit mereu. Chiar și toți cei care propovăduiesc ideea ireală a unei vieți ideale uneori se simt triști, nemulțumiți sau deprimați. Doar că ei niciodată nu vorbesc despre problemele lor. Deci data viitoare când te vei simți trist, nu ceda în fața emoțiilor. Ține minte că ești un om cu emoții complexe, iar acest lucru este ceva firesc.

6. Nimeni nu este perfect

Fiecare om are defectele sale, dar anume în asta și constă frumusețea umanității. Cu toții trecem prin diferite etape ale vieții la viteze total diferite. Iar ceea ce pare ideal pentru unii, pentru alții este departe de a fi perfect.

7. Dimineața este mai înțeleaptă decât seara

Da, poate azi a fost o zi cumplită. Ai auzit vești rele, planurile tale au eșuat, ești supărat că nimic nu a mers cum ai fi vrut. Toate acestea te-au făcut să te simți complet epuizat. În astfel de situații cel mai bine este să te culci, decât să ai o noapte albă, încercând să-ți dai seama ce nu a mers bine. Dacă îți vei oferi timp să pui lucrurile în ordine, vei fi surprins cât de ușor vei putea să-ți rezolvi problemele dimineața.

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts