Acest 4 tipuri de comportament sunt motivul a 90% din divorțuri


Orice căsnicie are probleme și dificultăți care pot duce la distrugerea relației. Cu toate acestea, există un factor care face orice situație mai optimistă. Cercetătorii au descoperit 4 tipuri de comportament care, dacă vor fi evitate, vor reduce semnificativ riscul de divorț.

Aceste comportamente sunt învățate pe parcursul unei căsnicii. Poți cultiva comportamente care întăresc relațiile, dar nu pe cele care distrug:

1. Acuzația.

Unul din principalele motive în destrămarea căsniciei este tendința de a învinovăți partenerul, fără a avea careva informații complete. Este foarte important ca mai întâi să pui întrebări înainte să faci anumite concluzii, să afli mai multe informații.

Este interzis să dai vina pe partener înainte să afli ce s-a întâmplat cu adevărat. Nu mai bine întrebi dacă într-adevăr partenerul a făcut în această lună o cumpărătură mai costisitoare, decât să aduci deodată acuzații că în această lună iar nu veți pune bani deoparte.

Dacă vrei să ai o relație sănătoasă, iubitoare cu partenerul, învață să ai încredere în el și să nu ai așteptări prea mari. Încrederea într-o persoană, respectul față de ea te va face să vrei să fii mai bun și, atunci, persoana dragă se va ridica și ea la înălțimea așteptărilor.

2. Escaladarea conflictului.

Persoana care, de obicei, începe un conflict, dar și care îl menține aprins este cea mai interesată să-și apere propria poziție și să dea vina pe partener. Acest comportament, în marea majoritate a cazurilor, creează un anumit mecanism de apărare care nu doar că nu aduce niciun beneficiu, dar distruge relația.
Așa că, trebuie să decizi ce vrei: dreptate sau fericire? Întotdeauna încearcă să ajungeți la o înțelegere, apoi să lucrați împreună asupra problemei ca să găsiți o soluție.

3. Lipsa aprecierii.

La fel, este un model de comportament care întărește dinamica câștig-pierdere și care duce la un eșec rapid. Când subapreciezi partenerul din viața ta, îl discreditezi și îl faci mai slab. Ar fi mai bine să vezi ce calități pozitive are, decât toate aspectele negative, decât presupunerile și prejudecățile.

Acest comportament chiar și pe termen scurt poate distruge valoarea cuiva. Într-un asemenea război, învinge cel care nu va mai suporta o astfel de atitudine și va pleca. Oamenii stabili emoțional nu se trezesc de dimineață cu gândul cum să fie ei cei mai mulțumiți. Dacă partenerul tău sau chiar tu ai acest obicei, doar cu ajutor profesional, dar și proprie dorință de schimbare vei putea deveni un om fericit în căsnicie.

4. Înstrăinarea.

Acest obicei se referă la persoana care refuză în mod constant să facă orice efort pentru a rezolva o problemă existentă. Uneori, comportamentul este pasiv-agresiv, alteori este foarte deschis. Partenerul poate trânti ușile în timpul unei certe, lăsând celălalt partener să se întrebe dacă a fost sau nu o despărțire.

Aceste obiceiuri și comportamente includ un mecanism de control conceput pentru a manipula partenerul și a lua o parte din puterea sa. Dacă vrei să ai o relație rezistentă, depinde de tine cum o conduci în direcția în care vrei să fie.

Doar tu și partenerul trebuie să rezolvați împreună toate problemele, să vă sfătuiți împreună. Ca să rezistați tuturor greutăților, trebuie să deveniți o singură echipă. Să vă cunoașteți bine pe voi înșivă și să creați o relație puternică.

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts