Albă ca Zăpada

Albă ca Zăpada a existat cu adevărat!


Nu există copil care să nu fie fascinate de povestea incredibilă a Albei ca Zăpada și cei șapte pitici? Dar câtă lume cunoaște oare faptul că Albă ca Zăpada a fost un personaj real, care a existat cu adevărat?

Albă ca Zăpada a fost Maria Sophia Margaretha Catharina von Erthal

Maria Sophia Margaretha Catharina von Erthal a fost numele real al femeii după care s-a realizat celebra poveste a prințesei Albă ca Zăpada. Aceasta a fost o aristocrată de o frumusețe ieșită din tipare, care a trăit în secolul XVI în Bavaria. Istoria povestește că aceasta a avut un frate cu un suflet foarte rău, care se ocupa cu exploatarea copiilor, trimițându-i pe micuți să muncească într-o mină de cupru.

Pentru că munceau foarte mult, corpul acestora ajunsese să fie deformat, asemenea piticilor pe care i-a creat frații Grimm atunci când au scris această minunată operă pentru copii. La fel ca și Albă ca Zăpada și frumoasa Maria Sophia a avut o mama vitregă care nu a suportat-o și drept urmare a trimis-o în regiunea Belgiei, loc în care aceasta s-a îndrăgostit de prințul Filip al II-lea al Spaniei. Însă tatăl acestuia nu a vrut-o și se spune că regele Spaniei a poruncit oamenilor săi să o ucidă.
Cât privește mărul otrăvit și acesta a existat în realitate. Și în acest moment, în unele zone din lume acesta se folosește pe post de anestezic. Pentru prima dată, Albă ca Zăpada a apărut în anul 1812, iar versiunea finală a poveștii a fost publicată în anul 1854.

Felicia Iederă


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns