„Am 48 de ani și m-am îndrăgostit! Iată ce vreau să destăinui tuturor celor care au îndoieli sau regrete…”


De fiecare dată te îndrăgostești de o persoană într-un mod diferit. Fiecare vârstă își are dragostea și experiențele sale. La douăzeci de ani crezi că ai tot timpul din lume, că le vei reuși pe toate, iar dacă într-o zi s-ar întâmpla să suporți o despărțire, o vei trece cu brio, pentru că mai sunt femei, pentru că mai poți iubi.

Mai bine zis la o vârstă juvenilă trăiești aventuri și vrei să afli cum e să iubești și cum e să fii iubit. Când ajungi la maturitate vrei să fii așteptat acasă și să te simți iubit. Aventurile nu mai sunt un deliciu sufletesc și înțelegi cât e de greu să-ți găsești omul tău care să-ți accepte visurile și nebuniile.

Încerci să fii mai chibzuit în gânduri și mai responsabil, să-ți asumi fiecare alegere și să lupți pentru fericirea ta și a omului de lângă tine. Nopțile albe se transformă în legănatul copiilor, iar weekend-urile devin simple rutine, când faci cumpărături sau mergi cu familia în parc să te plimbi. Serviciul și responsabilitățile casnice îți consumă tot timpul liber.

De acum înțelegi de ce a fi îndrăgostit mai înseamnă, uneori, și un sentiment împovărător, greoi…

Ea te așteaptă în pat cu spatele întors, iar tu uiți să-i mai dăruiești florile preferate. Înțelegi că nici copiii, nici amintirile, nici ieșirile la restaurante nu mai pot recupera sentimentele din trecut. Rămâi cu doi copii, pe care îi vezi în timpul liber, cu decepții, regrete și cu un divorț la pachet. Cam asta mi s-a întâmplat mie, cel care a crezut că totul se învârte în jurul ei, că nimic nu-l poate doborî.

M-a dărâmat despărțirea și faptul că ai mei copii de azi vor sta cu un străin la masă. Am înțeles că un „iartă-mă” nu tratează răni, iar „La revedere” se poate transforma în „Adio”.

Prima relație mi-a fost o lecție de viață, a doua căsnicie mi-a dat șansa să iubesc din nou și să să-mi corectez greșelile pe care le-am făcut cândva.

Azi iubita mea îmi cântă la „La mulți ani!” și îmi spune că sunt cel mai iubit bărbat din lume. De ce? Pentru că sunt iubit de copii și de ea. Pentru că încă mai știu ce înseamnă a fi, cu adevărat, îndrăgostit. Oare nu-i suficient?

Iubiți oricând, iubiți responsabil, iubiți din tot sufletul. Doar așa veți găsi rostul vostru pe acest pământ.

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts