Am nevoie de îmbrățișări care mă feresc și de frig, și de frici, și de îndoieli


De mici avem nevoie de îmbrățișări. Acestea, ca și alte semne ale iubirii, au un efect pozitiv asupra dezvoltării noastre și cresc nivelul de oxitocină în sânge. Pe măsură ce ne maturizăm, îmbrățișările noastre devin tot mai rare.

Ne este cumva frică să arătăm celorlalți ceea ce simțim, ne este frică să arătăm grijă și afecțiune. Ne este frică să ne atingem și să trăim acel moment sacru.

Îmbrățișările sunt foarte necesare în viața noastră.

Avem nevoie de îmbrățișări pentru a ne simți protejați, pentru a ne umple de energie. Pentru a ne aminti că există cineva în lume căruia îi pasă cu adevărat de noi.

Avem nevoie de îmbrățișări ca să ne simțim în siguranță în fața lucrurilor care ne fac să suferim și care ne întristează. Nu avem nevoie de îmbrățișările simple, ci de cele cu adevărat puternice. Îmbrățișări care ne vor ajuta atunci când cuvintele nu vor mai juca nici un rol.

Avem nevoie de îmbrățișări care să ne facă să uităm tot ce ne doare, care să ne amintească că viața este căldură, prietenie și dragoste.
De ce sunt necesare îmbrățișările?

Să ne simțim protejați, să obținem energie, să ținem minte că totuși în lume există cineva căruia îi pasă de noi. Contactul fizic ne face mai încrezători în noi înșine, are un efect pozitiv asupra dezvoltării inteligenței. Da, îmbrățișările sunt doar o formă de contact fizic, dar ele pot fi atât de speciale.

Îmbrățișările cresc nivelul de oxitocină care ne aduce sentimente de fericire și simțim cum s-a normalizat tensiunea arterială și ritmul cardiac.

Ele ajută la îmbunătățirea comunicării, dragostea și afecțiunea se formează în fiecare dintre noi. Aici nu sunt necesare cuvintele, deoarece presiunea blândă a corpului altcuiva duc la stabilirea involuntară a încrederii.

Îmbrățișările creează o mai mare stimă de sine și reduce semnificativ teama de moarte. Îmbrățișările promovează înțelegerea și prin îmbrățișare putem lăsa lumea să vadă în sufletul nostru, să ne înțeleagă și să ne susțină.

O simplă îmbrațișare este suficientă pentru a ne face să simțim sprijinul de care avem nevoie. Îmbrățișările ne fac fericiți. Să învățăm să ne facem timp pentru contactul fizic, care este atât de esențial pentru a fi fericiți.

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts