Atenție! Ce amendă primesc persoanele care nu poartă mască pe stradă, începând de astăzi. Cifrele sunt usturătoare


În cursul serii de duminică, Ludovic Orban a anunțat obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice din București. Această decizie a venit ca urmare a ratei mare de infectare cu COVID-19, motiv pentru care s-au impus mai multe restricții, printre care și închiderea restaurantelor, cinematografelor și teatrelor.

Ce instituții de învățământ vor funcționa în continuare
Începând de marți, de la ora 00:00, în București au fost instituite noile restricții anunțate de premierul României, după ce rata de incidență a îmbolnăvirilor a depășit pragul de 3 la mia de locuitori. În urma rezultatelor de luni, situația epideomiologică s-a înrăutățit, iar rata a ajuns în prezent la 3, 19.

Noile restricții vin după ședința desfășurată luni, în care autoritățile s-au încurcat și s-au contrazis în propriile decizii. După ce s-a luat hotărârea că toate instituțiile de învățământ vor fi închise, prefectura Capitalei a revenit cu noi măsuri prin care after-school-urile și creșele rămând deschise.

De asemenea, facultațile independente de Universitatea București au dreptul de a nu se alinia noilor decizii, fapt pentru care, își pot continua cursurile fizice.

Deciziile luate în urma ședinței de luni. Noile reguli instituite în București
Potrivit ședinței anunțate în cursul serii de duminică de către premierul României, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a anunțat luni seară următoarele măsuri luate în București:

1. Masca de protecție este obligatoriu a fi purtată atât în spațiile închise cât și în spațiile deschise;
2. Unitățile de învățământ își vor desfășura activitatea în mediul online, în scenariul prevăzut de ordinul Ministrului Educației și Cercetării respectiv în „Scenariul Roșu”.
3. Toate activitățile desfășurate în interior, în restaurante, cafenele, cinematografe, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc sunt interzise.

Aceste măsuri vor fi valabile 14 zile, începând de astăzi, 20 octombrie, ceea ce înseamnă că vor fi puse în aplicare cel puțin până la 2 noiembrie inclusiv, atunci când va avea loc o nouă evaluare a situației.

CMSU a reamintit că activitățile din creșe și after-school-uri sunt permise în continuare conform Ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării, al Ministrului Sănătății și al Ministrului Muncii și Protecției Sociale.

De asemenea, desfășurarea activităților în învățământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universități, acestea având autonomie universitară.

Câți bani poți scoate din buzunar dacă nu repsecți restricțiile
Purtarea măștii nu este facultativă, motiv pentru care, nerespectarea acestei restricții aduce cu sine încălcarea legii și implicit, amendă. Astfel, cei care nu sunt dispuși să poarte masca nici în al 13-lea ceas, trebuie să aibă pregătită în portofel o sumă frumoasă de bani.

Ludovic Orban a anunțat că vor exista controale serioase, iar cetățenii care vor fi prinși fără mască riscă să primească o amendă cuprinsă între 500 lei şi 2.500 lei, sume stabilite prin Legea 55/2020, privind starea de alertă, potrivit fanatik.ro.


About the author

Maya O.

View all posts