Avertisment ANSVSA: Biscuiţi retraşi de la vânzare din cauza conţinutului oxidului de etilenă peste limita admisă


Un lot de biscuiţi cu susan este retras de la vânzare de producător în urma unei alerte europene privind conţinutul peste limita admisă a oxidului de etilenă din seminţele de susan utilizate, anunţă Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), citată de hotnews.ro

Este vorba despre loturile care au următoarele caracteristici: – Denumire produs: CROCO BISCUIŢI CRACKERS SUSAN 150g – Marcă: CROCO – Cod de bare al produsului: 5941194002959 – Prezentare: PUNGĂ 150g – LOT PRODUS lot L001051120, dată fabricaţie 05.11.2020, dată expirare 02.08.2021.

Produsele care poartă datele-limită de consum menţionate mai sus vor fi retrase de la comercializare şi vor fi distruse.

Cu toate acestea, unele dintre aceste produse au fost comercializate înainte de de initierea măsurii de retragere, iar cei care deţin aceste produse sunt rugaţi să nu le consume şi să le aduca înapoi la magazin, a avertizat ANSVSA.

În urmă cu o lună, din acelaşi motiv au fost retraşi minicheesburgeri vânduţi în magazinele din reţeaua Carrefour. ANSVSA preciza atunci că oxidul de etilenă poate prezenta un risc potenţial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung.


About the author

Maya O.

View all posts