Restaurant celebru

Berăria din București unde Eminescu venea să se inspire, care s-a remarcat în trecut, o face și ACUM!


Despre celebrul restaurant Caru cu bere s-ar putea scrie cărți întregi iar istoria sa, care datează din anul 1879 se trăiește și astăzi, la aceeași intensitate.

Berărie care s-a remarcat în vechime dar o face și acum prin noblețe și rafinament, dar și prin lipsa fețelor de masă, Caru cu bere, a fost locul preferat al lui Goga, Caragiale, Onisifor Ghibu, Delavrancea sau George Coșbuc, care și-au adus în acest loc și prietenii de la Viena ca să guste celebrii mititei.

Tot la Caru cu bere venea Eminescu să se inspire…

Întemeitorul localului, cunoscutul Moș Ghiță care are în interiorul restaurantului o statuie, se spune că avea în grijă nu mai puțin de 77.000 de litri de vin.

În acest loc, considerat unul dintre cele mai romantic din București venea marele Eminescu să se inspire. Și tot aici, cel mai mare poet al României a lucrat ca redator la ziarul Timpul între anii 1880-1881.

Acest local era iubit în egală măsură și de Maria Tănase sau prietena sa, Coco Chanel, ambele cliente fidele, iar printre personalitățile care au călcat pragul localului s-a numărat și regele Carol al II-lea.

Printre preparatele consumate cu sute de ani în urmă dar și acum se numără piureul de trufe, papanașii cu brânză de vaci, limba cu măsline, ciolanul de miel și minciunelele.

Felicia Iederă


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts