adevaruri despre bruce lee

Bruce Lee: 5 adevăruri despre neînfricatul maestru Kung Fu


Adevăruri despre Bruce Lee – Odată cu lansarea biografiei “Nașterea unui dragon”, inspirată de artele marțiale, Bruce Lee aduce în discuție 5 adevăruri despre viața sa iconică.

De la Hong Kong la Hollywood, apoi la fenomenul global, legenda lui Bruce Lee a marcat o lume întreagă.

Născut în San Francisco și crescut în Hong Kong, Lee a început să studieze artele marțiale pentru a se apăra de agresorii din copilărie. La 18 ani, s-a înscris la Universitatea din Washington. În cele din urmă, s-a căsătorit cu una dintre elevele sale, Linda Lee Cadwell. Cei doi au avut doi copii, Brandon Lee (care a fost ucis în 1993 în timp ce filma The Crow) și Shannon Lee. În anul 1973, în timp ce lucra la filmul The Game of Death, actorul a luat un analgezic, a mers la culcare și nu s-a mai trezit. Cauza decesului a fost un edem cerebral.

Iată care sunt cele cinci adevăruri interesante despre Bruce Lee!

1. L-au numit Jun Fan.

Numele real al lui Bruce Lee a fost Lee Jun Fan, ceea ce înseamnă “să fie prosperitate”. Locuind în Hong Kong, familia spera că numele îi va aduce noroc. I s-a dat numele de englez, Bruce, ca bebeluș, de către unul dintre asistenții pediatri de la Spitalul Jackson Street, din San Francisco, unde s-a născut. Dar Lee nu și-a spus astfel, până la liceu, când el și colegii săi au fost rugați să își aleagă un nume în limba engleză.

2. O dată l-a bătut pe Jackie Chan

În timp ce filma “Enter the Dragon”, Bruce Lee l-a lovit accidental pe Jackie Chan, peste cap, cu un baston. Secvența arată grozav în film, dar în realitate secvența a fost apologetică.

3. Pumnii lui erau prea rapizi pentru camere

În timpul primei sale lucrări la emisiunea de televiziune The Green Hornet, producătorii au observat că mișcările sale de luptă erau atât de rapide încât nu erau înregistrate. “La început, a fost ridicol. Tot ce puteai vedea erau oameni căzuți în fața ta.”, a spus Bruce. “Chiar și când am încetinit filmarea, totul părea neclar. Pentru a putea filma, a fost nevoie de o accelerare a camerelor de filmat.

4. Supererou, dar încă uman

Nu există nici o îndoială că Bruce Lee avea corpul unui super-erou, dar nu era perfect din punct de vedere genetic. De fapt, el a eșuat la un examen fizic, în anul 1963. De asemenea, nu vedea prea bine și a trebuit să poarte emreu lentile de contact. În anul 1970, a petrecut luni la rândul recuperându-se în urma leziunilor nervoase de pe spate, care erau atât de grave, încât păreau că vor pune capăt carierei sale în arte marțiale.

5. El a fot omul din spatele serialului original, Kung Fu

Bruce Lee a lansat inițial seria Kung Fu, care a fost reluată în anul 1993 ca: The Legend Continues. A fost ideea lui de a face un film cu un călugăr care a călătorit în mediul rural ajutând oamenii. Warner Bros Green a realizat filmul în anul 1972, dar l-a distribuit pe David Carradine în rolul principal, în locul lui Bruce. Vestea a venit ca o dezamăgire, dar la scurt timp după aceea, Bruce Lee a primit o grămadă de roluri, care l-au consacrat.


Loading...

About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *