Apariția omului modern

Când a apărut omul modern?


În urma unor descoperiri inedite însă, oamenii de știință au ajuns la concluzia că omul modern a apărut pe pământ în urmă cu multe milioane de ani.

În anul 1880, o descoperire incredibilă a fost făcută de mineri în munte, la 100 m adâncime.

În timp ce căutau aur, aceștia au găsit mai multe unelte de piatră. Incredibil este faptul că stratul în care au fost găsite avea nu mai puțin de 55 milioane de ani.

Din nefericire însă, aceste dovezi au fost lăsate uitării mult timp de către arheologi și antropologi, care păreau că nu vor să lea prea mare importanță. De ce oare? Nu cumva pentru că oamenii ignoră de multe ori lucrurile care nu se încadrează în paradigma gândirii lor? Același lucru pe care uneori îl face și știința?

Și în ambele Americi au fost găsite obiecte care contrazic teoria potrivit căreia omul modern a apărut acum 100.000 de ani. Astfel în vara anului 1966 au fost descoperite mai multe unelte de piatră în Mexic. Pentru a se afla cât de vechi sunt, a fost chemată o echipă de geologi americani.

La început s-a crezut că situl are o vechime de 20.000 de ani, dar după ce au fost făcute măsuri radiometrice și s-a calculat vechimea obiectelor prin datarea cu uraniu și datarea cu cristale de zirconiu, au venit rezultatele uluitoare: situl era vechi de 250.000 de ani! O descoperire epocală dar care a închis ușile pe viitor celor care au făcut-o… Mai mult decât atât și situl a fost închis și nu s-au mai permis niciodată alte cercetări.

Felicia Iederă


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts