sfaturile lui Confucius

Când nu mai puteți face față unei situații, apelați la sfaturile lui Confucius


Sunteți puși în situații limită și nu știți ce să faceți? Luați aminte la sfaturile lui Confucius. Este o lecție care vă va schimba definitiv viața.

Ce lecții trebuie să învățați, ca să trăiți cu adevărat

Timp de 2500 de ani, învățăturile lui Confucius, considerat cel mai mare filozof care a trăit vreodată, au influențat și schimbat viețile tuturor. Iată câteva dintre sfaturile acestuia, care vă vor ajuta să vă cunoașteți mai bine și să trăiți cu adevărat.

Nu vă opriți!

Vă este foarte greu să vă găsiți pacea interioară și totul se desfășoară mult prea repede? Oare nu v-ar fi mult mai ușor dacă ați înțelege că în viață “Nu contează cât de încet înaintezi, atâta timp cât nu te oprești?”. Și tot marele filozof Confucius ne învață că “Este bine însă să ne oprim puțin și să găsim acea pace în noi ce ne va ajuta să ne bucurăm mai mult de viață”. Pentru a reuși să ne păstrăm imaginea și a nu ne simți vreodată inferiori, filozoful are cea mai bună teorie: “Nu te împrieteni niciodată cu o persoană care nu este mai bună decât tine”, iar atunci când sunteți nervoși “gândiți-vă la consecințe”. Nu mai aveți răbdare să vă realizați dorințele? Soluția o dă tot Confucius: “Când observați că devine imposibil să vă atingeți țelurile, nu vă ajustați țelurile, ci numai pașii către atingerea acestora”. De asemenea, este inutil să vă umpleți sufletul cu ură, dacă cineva v-a rănit pentru că “Dacă urăști o persoană, atunci acea persoană te-a înfrânt”. În plus, nu uitați niciodată că “Omul superior care caută ceva, caută în el însuși; omul inferior caută întotdeuna în alții”.

Faceți totul cu pasiune

Indiferent de meseria pe care o aveți, nu trebuie să vă rușine și să faceți totul cu pasiune și multă determinare: “Oriunde mergeți, mergeți cu toată inima” și nu ignorați lucruri sau convingeri, ci “Oferiți sfaturi și instrucțiuni celor care caută cunoaștere după ce și-au descoperit ignoranța”. E foarte important să rețineți că “Dacă vă concentrați pe orice avantaj sau realizare, oricât de mici ar fi, vă va fi mult mai ușor să mergeți mai departe”. Și nu uitați: “Dacă cineva scuipă în spatele vostru, înseamnă că sunteți mult înaintea lor”.

Felicia Iederă


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns