meniu titanic

Care a fost meniul pasagerilor de pe nava viselor, Titanic!


Chiar dacă au trecut foarte mulți ani de când Titanicul, denumit și nava viselor s-a scufundat, în documentele rămase întru eternitate, s-a păstrat și ultimul meniu al pasagerilor, împărțit după clasele la care au fost cazați.

Brânzeturi și file de calcan pentru cei mai bogați

Cei care au ales să navigheze la clasa I, evident și cei mai înstăriți pasageri au servit cele mai bune preparate ale vremii, din care nu a lipsit fileul de calcan, cotletele de miel la grătar, maioneza de somon, dar și creveți, sardine afumate și cele mai senzaționale brânzeturi: Cheshire, Gorgonzola, Camembert, Roquefort, Cheddar. La capitolul băutură, nu a lipsit renumita bere din Munchen la draft. Istoria estimează că prețul pentru cină a ajuns la 12.000 de dolari.

Rinichi de vită la grătar pentru pasagerii clasei a II-a

Nici cei de la clasa a II-a nu au fost lipsiți de bunătăți, printre gustoasele mâncăruri servite numărându-se rinichii de vită la grătar, piure de cartofi sau prăjiți, pește proaspăt, fructe de tot felul, iar dintre băuturi nu a lipsit ceaiul și cafeaua. În ceea ce îi privește pe călătorii de la clasa a III-a, aceștia au avut pe ultima masă pe nava Titanic la fulgi de ovăz de lapte, supă de orez, fripătură de vită și cartofi fierți și bineînțeles o cafea aburindă.

Felicia Iederă


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns