Carl Jung suflete

Carl Jung: Fiecare persoană are 2 suflete!


Puțini oameni își cunosc cu adevărat sufletul și mai puțini cred cu adevărat în el.

“Eu afirm că omul este născut deja echipat cu un creier foarte diferențiat și complet dezvoltat, ale cărui nenumărate atribute creează adesea antagonism.

Majoritatea oamenilor încă mai cred că toate reacțiile lor zilnice sunt determinate de impactul mediului în care trăiesc.

Puțini oameni își cunosc cu adevărat sufletul ancestral și mai puțini sunt cei care cred în el.

Dar nu suntem toți purtători ai istoriei omenirii? De ce este atât de greu să credem că fiecare dintre noi are două suflete?

Suflet colectiv și personal

Când o persoană este la vârsta de cincizeci de ani, doar o parte din ființa sa are o istorie de jumătate de secol. Cealaltă parte, care trăiește și în psihicul său, poate avea o istorie de milioane de ani.

Fiecare nou-născut a venit în această lume, cu un creier complet format. Deși în primele etape ale vieții sale, mintea nu primește o măiestrie completă asupra corpului și manifestarea ei în lumea exterioară, el are în mod evident potențialul de a face acest lucru.

Astfel de structuri mentale își exercită influența și rămân determinanți de-a lungul vieții, în gândirea umană.

Nou-născutul nu începe să-și dezvolte creierul încă din prima zi a nașterii sale. Mintea lui, deja o structură pregătită, este rezultatul nenumăratelor vieți pe care le-a trăit.

Este puțin probabil că vom putea vreodată să pătrundem în trecutul îndepărtat, al omului inconștient.

Nu există nicio îndoială că psihicul unei persoane se dezvoltă numai în timpul vieții sale și că mediul și educația sunt factori decisivi în acest proces.

Aceste influențe intră în vigoare din prima zi a vieții copilului. În general, capacitatea de gândire a creierului unui copil este, de obicei, subestimată, dar un psiholog practicant are dovezi pentru a demonstra contrariul.

Când lucrezi cu nevroticii, în detectarea defectelor mintale, apare adesea o experiență care poate fi datată, cel mai devreme, din copilărie. Se întâmplă adesea ca experiența câștigată de copil în leagăn să aibă un impact semnificativ asupra întregii sale vieți.

Două suflete dau naștere unor contradicții frecvente în gândirea și sentimentul uman.

Adesea, sufletele colective și personale sunt chiar în opoziție directă. Există sute de exemple în munca oricărui psiholog care demonstrează că în fiecare persoană trăiesc două suflete.

„De exemplu, în punerea în aplicare a imaginației, mama minții umane, mulți dintre pacienții mei au vorbit despre imagini și vise care reflectă corespondențe ciudate, anumite legi, precum și paralelele specifice cu picturile templelor din India și China. Și cum au ajuns acești oameni la cunoașterea culturii antice a Templului din Orientul Îndepărtat? Am tratat pacienții care aveau viziuni asupra evenimentelor care au avut loc cu sute de ani în urmă.

Citește ce părere are Carl Gustav Jung despre viaţă, existenţă, timp, adevăr, iubire…

Toate acestea pot veni numai din inconștientul colectiv, sufletul impersonal deja întemnițat în creierul nou-născutului.”

„Omul modern este doar ultimul fruct copt, în pomul rasei umane. Niciunul dintre noi nu știm ce cunoaștem cu adevărat.” – din cartea “Tânăra vorbește” sub ediția generală a lui William McGuire și RF S. Hall


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns