Cât de periculoasă poate fi bârfa? Iată o pildă!


O femeie a mers la preot să se spovedească.

– Părinte, îmi pare rău… am bârfit.

– Draga mea, bârfa este un păcat foarte grav, poate mai grav decât toate păcatele. Dar ca să înțelegi de ce, mergi acasă, ia o pernă, urcă pe acoperișul blocului în care locuiești și taie perna cu un cuțit. Apoi a doua zi să vii înapoi la mine.

Femeia nedumerită merge acasă, își ia perna mare pe care doarme soțul ei, urcă sus pe acoperiș și taie în două perna. Penele din pernă s-au împrăștiat peste tot, femeia s-a umplut de pene, iar vântul le sufla frumos încât de jos aveai impresia că e o ninsoare abundentă cu pene.

A doua zi femeia s-a întors la biserică să vorbească cu preotul.

– Părinte, am făcut ce mi-ați spus. Am tăiat perna.

– Bine. Acum mergi și strânge toate penele și pune-le înapoi în pernă.

– Dar părinte, asta este imposibil! Vântul a suflat penele peste tot, ele s-au împrăștiat și nu le mai pot aduna la loc.

– Draga mea, iată așa e și cu bârfa!

Prieteni, orice bârfă pe care o transmitem prin grai viu de la unul la altul, orice știre falsă pe care o distribuim pe rețelele de socializare sunt exact ca și aceste pene. Chiar dacă ulterior ne pare rău sincer de bârfa pe care am spus-o, pe ea deja nu o mai întorci înapoi, ea s-a împrăștiat în lume și are consecințe grave, iar cineva va fi judecat pe nedrept.

Înainte de a transmite o informație mai departe, nu vă leneviți, verificați cel puțin cât de veridică este ea.


About the author

Maya O.

View all posts