Efectul frigului

Ce efecte negative are gerul asupra organismului uman!


Specialiștii ne dau un avertisment îngrijorător și anume faptul că temperatura optimă pentru organismul uman este de 22,8 grade Celsius, iar orice valoare care este sub sau peste această temperatură este asociată cu o creștere a șanselor apariției unei afecțiuni. Iată cât de periculos e gerul pentru organismul uman.

Boli respiratorii și cardiovasculare

Potrivia oamenilor de știință, majoritatea oamenilor care au murit în perioada gerului sau a temperaturilor foarte ridicate, s-a datorat afecțiunilor cardiovasculare, respiratorii, boală coronariană, accidente vasculare cerebrale şi boală pulmonară obstructivă cronică.

Hidratați-vă corespunzător

Pentrua preîntâmpina apariția acestor probleme, se recomandă să vă hidratați corespunzător în timpul zilei și consumați alimente care să nu fie grase. Ideal ar fi dacă ați putea renunța la făinoase, prăjituri și dulciuri.

Dieta trebuie să consume cât mai multe legume și fructe, dar și cereale integrale pentru un tranzit intestinal și evitarea constipației. Evitați pe cât posibil sarea. Foarte important este ca trecerea de la frig la cald și invers să se facă treptat.

Felicia Iederă


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts