Ce nu trebuie să le spui oamenilor despre tine: 3 sfaturi înțelepte de la Sigmund Freud


Psihologul austriac credea că aceste 3 sfaturi ar trebui adoptate de fiecare persoană pentru a nu-și transforma viața într-o mizerie.

Ce nu le poți spune oamenilor despre tine?

1. Nu vorbi despre planurile tale.

Despre planuri nu ar trebui să vorbești nici măcar cu prietenii apropiați și pentru asta există un motiv întemeiat. Cu siguranță ai observat că atunci când povestești cuiva despre planurile tale, totul merge prost. Nu, nu este vorba despre deochi, ci despre psihologie.

Creierul nostru este un organ foarte interesant. De îndată ce vorbim despre planurile noastre, obținem un fel de aprobare care poate fi comparată cu atingerea obiectivului. Mental vei fi conștient că trebuie să faci față sarcinii, dar creierul deja a primit satisfacție din povestirea planurilor, deci nu vede sensul să se forțeze și să facă ceva!

1. Nu vorbi despre tine, nici de bine, nici de rău.

S. Freud credea că omul nu trebuie să vorbească deloc despre sine. Totul se rezumă din nou la psihologie. Când vorbim despre victoriile noastre, oamenii imediat simt invidie și competitivitate. Această regulă se aplică și eșecului.

Când oamenii aud despre necazurile altora, se bucură și capătă putere. Să îți arăți succesele și să nu spui niciun cuvânt – este o mare înțelepciune; De cele mai multe ori astfel de oameni sunt tratați cu respect.

3. Nu vorbi despre secretele tale.

În prezent, informațiile pot fi obținute de oriunde, există o mulțime de surse: Internet, cărți, cunoștințe, rude, prieteni etc. Dar când marcăm informațiile ca fiind ”un secret”, acestea devin și mai valoroase.

Întotdeauna păstrează pentru tine cele mai importante și intime secrete. Uneori se pare că, dacă îi spui cuiva un secret, te vei apropia de această persoană, dar rezultatul, din păcate, poate fi negativ.

Iată un mic exemplu datorită căruia vei înțelege ce înseamnă să-ți ții gura și să vorbești la momentul potrivit.

„La mijlocul secolului al XX-lea, într-o măcelărie din Chicago un vânzător le-a spus clienților săi ”în mare secret” că data viitoare dacă vor spune că au venit de la „Michael”, vor primi o reducere de 30% la toate produsele. La scurt timp, întregul oraș venea în această măcelărie și aproape toată lumea îi șoptea vânzătorului la ureche că vine de la „Michael”.

Cine credeți că a inventat un mod atât de ingenios de a atrage clienții? Proprietarul magazinului.”

Învață să folosești informațiile corect!
Sursa:relatii.net


About the author

Maya O.

View all posts