zaharisi mierea

Ce să faci pentru a NU se mai zaharisi mierea!

Fiind un aliment neperisabil suntem tentați să credem că textura mierii de albine va rămâne tot timpul lichidă pentru a o putea folosi pe tartinele noastre la micul dejun, de exemplu..

În general, mierea se păstrează în dulap, dar se întâmplă să o vedem că în timp se zaharisește.

Ce putem face împotriva zaharisirii mierii

Pentru a o păstra în stare lichidă și fluidă, o vom pune pur și simplu în frigider la cel puțin 8 grade, daca nu chiar 10.

Uneori, procesul de zaharisire se poate produce într-o săptămână. Dăm exempul mierii din flori de măr, lavandă, rapiță, dar cel mai mult al celei din flori de acacia (mult mai bogată în fructoză).

De recomandat să păstrăm mierea în borcane din sticlă și nu în cele din plastic.

În orice caz, ar trebui să fim bucuroși că mierea se cristalizează, deoarece este dovada calității ei incontestabile.

Un articol de Ileana Mlădinoiu

Loading...

About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *