Sfaturi de la Osho

Ce sfaturi ne dă Osho, în funcție de zodie!


Osho este un bine cunoscut lider spiritual contemporan, iar învățăturile sale, iată că, se referă și la semnele zodiacale întrucât, se pare că, a lăsat câte un sfat pentru fiecare semn zodiacal!

Berbec

Să fii în tine însuți înseamnă să fii de-o parte, să fii separat. Să fii în tine însuți înseamnă să devii o insulă. Să fii în tine însuți înseamnă să trasezi o linie în jurul tău. Să fii în tine înseamnă să fii înghețat, înseamnă că nu mai curgi.

Dacă tu curgi, ego-ul nu poate să mai existe. Astfel au devenit oamenii asemenea cuburilor de ghiață.

Ei nu mai au pic de căldură, de dragoste, dragostea înseamnă căldură, iar lor le este frică de iubire.

Dacă îi cuprinde căldură vor începe să se topească iar barierele vor dispare. În iubire, barierele dispar, în fericire de asemenea, barierele dispar, fiindcă fericirea nu este răceală.

Taur

Ascultă-ți inima, mișcă-te în ritmul inimii, oricare ar fi tremurul său: O condiție a simplității complete este nu mai puțin decât totul… Să fii simplu este anevoios fiindcă această te costă tot ceea ce ai. Trebuie să pierzi totul că să fii simplu.

Gemeni

Mintea ta este în spatele a tot ceea ce se întâmplă și mintea este proiectorul.Tu te uiți mereu la celălalt, fiindcă celălalt este ecranul. Când ești îndrăgostit, acea persoană pare frumoasă, nu există comparație.

Rac

Viață se repetă la nesfârșit, dacă nu devii conștient se va repeta ca o roată. De aceea Budiștii o numesc roata vieții, roată timpului.

Leu

În momentul când începi să te agăți de lucruri ai ratat ținta, fiindcă lucrurile nu sunt o țintă, tu, cea mai adâncă parte din tine ești ținta, nu o casă frumoasă, dar un sine frumos; nu mulți bani, dar un sine bogat; nu multe lucruri, ci o ființă deschisă, deschisă la un milion de lucruri!

Fecioara

Noi suntem lumea. Atunci când mii și mii de oameni din întreaga lume dansează și sărbătoresc, dansează, cântă, extazic, îmbătați de divin, nu există nicio posibilitate pentru un eșec global.

Balanță

Uneori se întâmplă să devii UNUL, în rare momente. Privește marea, sălbăticia sa zguduitoare și brusc uiți că ești separat, uiți de schizofrenia ta; ești relaxat. Sau dacă asculți o muzică frumoasă, ești relaxat, te aduni.

Scorpion

În această existență nu este nimeni superior sau inferior. Firul de iarbă și steaua măreață sunt absolut egale… Dar omul vrea să fie mai presus de toate, el vrea să cucerească natura, și de aceea trebuie să se lupte continuu. Complexitatea derivă din această luptă.

Săgetător

Îți porți rana. Alături de ego-ul tău, toată ființă ta este o rană. Și o porți împrejur. Nimeni nu este intersat în a te răni, nimeni nu vrea să rănească pe nimeni; toată lumea este angrenata în a-și apăra propria lume. Fii conștient de rana ta.

Capricorn

Ascultarea este unul dintre secretele intrării în Templul lui Dumnezeu. Ascultarea înseamnă pasivitate. Ascultarea înseamnă să te pierzi complet pe tine, doar atunci poți asculta. Când asculți cu atenție pe cineva, te uiți pe tine.

Vărsător

Mintea nu poate fi niciodată inteligență, doar negândind ești inteligent. Doar fără minte poți fi original și radical.

Pești

Viața ta ar trebui să ajungă la ceilalți. Pacea ta interioară, binecuvântarea ta, extazul tău nu ar trebui să rămână în tine doar sub forma unei semințe.


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts