Albert Einstein despre Dumnezeu

Ce spunea Albert Einstein, despre Dumnezeu, într-o scrisoare deschisă!


Albert Einstein a vorbit, într-o scrisoare deschisă despre Dumnezeu,  religie şi sensul vieţii.

În cadrul acestei scrisori, din anul 1954, scrisă în în limba germană şi adresată filosofului Eric Gutkind, Albert Einstein respinge  orice credinţă religioasă.

”Cuvântul Dumnezeu nu este pentru mine altceva decât expresia şi produsul slăbiciunilor umane, iar Biblia este o culegere de legende venerabile, însă destul de primitive”, spunea Einstein, cu un an înaintea morții sale, în luna aprilie a anului 1955.

„Nicio interpretare, indiferent cât de subtilă, nu va schimba nimic (pentru mine)…”

Pentru mine, religia iudaică este, la fel ca toate celelalte religii, încarnarea unei superstiții primitive”, a notat el. ”Iar poporul evreu, căruia îi aparţin cu mândrie şi în a cărui mentalitate mă simt profund înrădăcinat, nu înseamnă o formă de demnitate diferită de cea a altor persoane. Ţinând cont de experienţa mea, ei nu sunt mai buni decât alte grupuri de oameni, chiar dacă lipsa lor de putere îi protejează de cele mai grave excese. Altfel, eu nu percep nimic ‘ales’ la aceştia.”

Se pare că, scrisoarea va fi vândută la New York, pe 4 decembrie 2018 și are o importanță asemănătoare cu cea a scrisorii pe care Einstein a trimis-o preşedintelui SUA, Franklin D. Roosevelt, în anul1939.

Cum să gândeşti ca Einstein – Trucuri pe care marele fizician le folosea la rezolvarea problemelor


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts

Lasă un răspuns