Să vă meargă bine

Ce trebuie să faci în fiecare moment al zilei ca să-ți meargă bine!


Vreți să aveți succes în toate? Să vă meargă bine în dragoste, iar prosperitatea să vă însoțească? V-ar fi util să aruncați o privire peste tradițiile și superstițiile din bătrâni…

Iată ce trebuie să faceți în fiecare moment al zilei ca să vă meargă din ce în ce mai bine.

Bună dimineața este o urare de belșug și sănătate

Una dintre cele mai frumoase urări pe care și le spun românii este, fără îndoială, Bună Dimineața. Dar v-ați gândit vreodată ce însemnătate are? O urare de prosperitate, sănătate și belșug, pentru că întotdeauna dimineața e acel moment al zilei curat și frumos.

De altfel, se crede că pruncii care se nasc dimineața, au ales în viață sărbătoarea. Potrivit superstițiilor, niciodată să nu dați dimineața foc din casă, altfel veți avea pagubă toată săptămâna. În ceea ce privește amiaza, tradiția spune că dacă cocoșul va cânta atunci, se schimbă vremea, iar dacă ploaia va începe după prânz, se va termina foarte repede.

Nu mâncați după apusul soarelui

Bătrânii spun că cine mănâncă după apusul soarelui, va suferi de dureri de cap. De asemenea, nu e bine să dormiți la asfințitul soarelui, pentru că riscați să vă îmbolnăviți. Ca să nu aveți pagubă, nu dați afară gunoiul din casă după ce soarele a asfințit.

Seara, e bine, dacă aduceți apă în casă să o binecuvântați, iar cei din casă să răspundă: Dumnezeu s-o binecuvânteze. Dacă auziți broaștele cântând seara, se anunță vreme bună. Tradiția spune ca noaptea, în casele unde sunt copii mici, să fie astupate ferestrele, ca nimeni să nu le fure somnul.

Felicia Iederă


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns