salată din piept de pui

Cea mai gustoasă salată din piept de pui…


V-ați săturat de mâncărurile prea grele și aveți chef de ceva light?  Sau, pur și simplu, aveți invitați și nu știți ce preparate delicioase să faceți ca să-i impresionați?

Optați și pentru o salată din piept de pui cu maioneză sau iaurt și îi veți da gata. Iată rețeta salatei dar și a maionezei de casă.

Mod de preparare al salatei

Pentru prepararea minunatei rețete aveți nevoie de următoarele ingrediente: 300 grame piept de pui fiert, 4 castraveți, 3 ouă, pătrunjel, leuștean sau mărar, 250 g șuncă, 3 roșii, 50 g cașcaval, maioneză sau iaurt.

Se fierbe carnea în apă rece cu sare, apoi se strecoară și se lasă să se răcească. Tăiați carnea cubulețe, apoi dați cașcavalul prin răzătoare iar șunca în felii subțiri. De asemenea, castraveții se taie în fâșii subțiri. Fierbeți ouăle în apă cu sare și lăsați să se răcească.

Curățați ouăle și tăiați în jumătăți, apoi acestea din nou în jumătăți. Roșiile se taie cubulețe și verdeața cât mai mărunt. toate ingredientele se amestecă într-un vas mare, se adaugă maioneza sau iaurtul și se condimentează după gust.

Mod de preparare al maionezei de casă

Aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 gălbenușuri mari, 1/2 linguriță cu sare, 2 linguri cu apă foarte rece, 1 linguriță cu muștar, 2 linguri cu zeamă de lămâie, 350 ml ulei.

Puneți toate ingredientele, mai puțin uleiul într-un robot de bucătărie și amestecați timp de 10 secunde. Începeți să turnați uleiul, dar foarte încet, pentru ca maioneza să nu se taie. Ușor, ușor, veți obține o cremă consistentă.

Felicia Iederă


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns