Cea mai scumpă bomboană din lume costă 7728 euro


Indiferent că sunt caramale, praline sau acadele, bomboanele sunt cele mai căutate dulciuri din lume. Dar v-ați gândit vreodată că există cofetari care le-au ridicat la nivel de artă? Iată care sunt cele mai scumpe bomboane din lume și cum arată acestea.

Premii pentru cele mai bune bomboane

Întrucât an de an, Academia de Ciocolată din Londra oferă premii pentru cele mai bune bomboane din lume, în 2018, la categoria Bon Bon, câștigătorul aurului a fost un atelier de ciocolată artizanală din Carolina de Nord (SUA), care s-a remarcat cu incredibilele caramele Maracaibo & Cranberry. Minunatele bomboane sunt lucrate manual, iar o cutie cu doar două bomboane costă 6$, iar una cu 25 de bomboane 50 $.

250 dolari o trufă

Cine are portofelul plin și-a putut achizițona și cea mai extravagantă bomboană. Este vorba de o trufă franceză Périgord, una dintre cele mai scumpe trufe negre, învelită în ciocolată neagră și pudrată cu cacao, al cărei preț se ridică la valoarea de 250 dolari/bucata. Mai mult decât atât produsul are valabilitate doar 7 zile!

La rândul lor, ciocolatierii DeLafée au dat naștere unei acadele în formă de inimă, cu aromă de căpșuni și presărată cu fulgi de aur, de mare valoare: 89 $ bucata. 7728 euro costă cea mai scumpă bomboană din lume. Aceasta este creația maestrului cofetar portughez Daniel Marcelino Gomes și este vorba de o pralină cu fire de aur din 24 de carate, care costă 7.728 de euro și este considerată cea mai scumpă bomboană din lume. Bomboana pentru care cofetarul a lucrat 3 săptămâni, mai conține pe lângă aur și şofran, trufa albă, uleiul de trufă albă și vanilie de Madagascar.

Felicia Iederă


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts