Cei mai inteligenţi 10 câini din lume: Este câinele tău unul din cei mai deștepți câini din lume?


Experţii au realizat un top al celor mai inteligente rase de câini. Rezultatele sunt surprinzătoare, întrucât printre cei mai deştepţi căţei fac parte unii despre care lumea credea chiar opusul.

1. Border Collie – In acest top al celor mai inteligenti 10 caini din lume, Border Collie ocupa primul loc. Datorita extraordinarei sale intelingente si a energiei debordante, este foarte important sa ii dati acestui caine o ocupatie sau un scop. In caz contrar puteti gasi casa de nerecunoscut, dupa o zi in care l-ati lasat singur. Acest caine are o intensa afinitate fata de oameni, ceea ce il transforma intr-un tovaras de incredere. Tineti minte, insa: Border Collie este un caine care nu face bine decat oamenilor foarte energici, ca si el, indicat fiind sa intoteasca un stapan pasionat de sport, care sa il antreneze in competitii dedicate cainilor. De asemenea, influentat de trecutul sau de caine pastoral, Border Collie poate fi frustrat de copiii mici, din cauza incapacitatii lui de a-i controla, asa cum este structural obisnuit sa faca in cazul turmelor de animale. Dorind sa ordoneze tot ceea ce misca, va face la fel si cu copiii, trimitandu-i la locul lor imediat ce acestia vor parasi pozitia in care stau. Este pe deplin devotat stapanului, pe care il va urma oriunde se va duce.

2. Pudelul – usor de dresat, foarte ferm si cu o minte extrem de ascutita, acest caine infloreste in compania oamenilor. Chiar si cu bine cunoscuta coafura amuzanta, pe care uneori pudelul este facut sa o indure, el poate fi un adevarat caine de paza, in special Pudelul de dimensiuni standard. In fapt, aceasta forma de prezentare a Pudelului a fost creata special pentru utilitatea sa, pentru a putea inota mai eficient, avand in acelasi timp organele vitale protejate de blana, astfel incat atunci cand vaneaza ud fiind, cainele sa nu se imbolnaveasca. Este foarte intelegator si usor de dresat, iubind, in acelasi timp, jocurile creative. Aceasta ultima calitate l-a facut foarte popular ca animal de circ, insa poate constitui si un dezavantaj: atunci cand este lasat singur, Pudelul se plictiseste foarte repede si, in cautarea a ceva care sa-l amuze, poate da de necazuri.

3. Ciobanescul german – a fost initial crescut pentru inteligenta sa. Pe langa aceasta calitate incontestabila, este renumit pentru curajul si pentru spiritul sau protector, fiind unul dintre cei mai de incredere caini de companie. Poate invata comenzile numai dupa cateva repetitii si se supune acestora aproape intotdeuna de prima oara. Este dornic de a invata noi sarcini, acest lucru conferindu-i o directie si un scop – ceea ce este foarte important pentru un ciobanesc. Dincolo de a fi utilizat pentru a supraveghea turmele de animale, a fost folosit adeseori ca animal de paza, caine de politie, caine salvator si chiar a fost instruit de militari pentru sariturile cu parasuta.

4. Golden Retriever – este o rasa foarte prietenoasa si populara si foarte apreciata pentru inteligenta sa. Golden Retrieverul poate invata cu usurinta peste 200 de comenzi, ceea ce il face tovaras indispensabil, atat acasa cat si la serviciu. Loial, iubitor si rabdator, cu o mare dorinta de a face pe plac stapanului si o mare dragoste de a invata lucruri noi, acest fabulos animal de companie este perfect pentru o familie.

5. Doberman Pinscher – datorita unui curaj innascut si a unei rezistente profunde, Dobermanul este unul dintre cei mai populari caini de paza. Inteligent si asertiv, acesta poate fi usor de dresat pentru a domina sau pentru a asculta. Prin prisma trecutului lui de caine de lupta si caine politist, poate parea un animal feroce, insa, in realitate, este destul de bland. Loialitatea si agerimea Dobermanului il fac un foarte bun caine de familie.

6. Ciobanescul de Shetland – fiind un caine de turma, acesta isi poate manifesta cu usurinta abilitatile si in casa, manifestand protectie si angajament fata de “turma” de oameni, la fel ca si versiunea crescuta la ferma. Deosebit de inteligent, ciobanescul de Shetland invata cu rapiditate comenzile noi si arata devotament fata de familia in care este crescut, fiind fericit in aproape orice mediu.

7. Labrador Retriever – este cea mai populara rasa de caini alesi de familii. Un alt membru al clasei de caini utilitati, labradorul este cunoscut pentru inteligenta, afectiunea, rabdarea si blandetea sa, calitati care il fac tovarasul perfect pentru familiile cu copii. Este un caine foarte usor de dresat, fiind, de fapt, unul dintre cainii de top alesi pentru cautare si salvare, asistenta personelor cu handicap si activitati in politie. Este cunocut, de asemnea, ca un caine care observa cu atentie comportamentul uman si il imita.

8. Papillon – acest simpatic inselator cu urechile ca niste fluturi este mai inteligent, mai dur si mai puternic decat v-ati putea astepta (este ca un caine bionic). Deseori descris ca fiind un caine urias intr-un corp mic, Papillonul are rezistenta necesara pentru a sustine plimbarile lungi si vitejia echivalenta a unui caine de zece ori mai mare. Este, de asemenea, un adevarat tovaras si o excelenta paza. Desi poate exercita o protectie feroce asupra a ceea ce ii apartine, inteligenta lui il ajuta sa se lase purtat oriunde.

9. Rottweiler – un alt caine utilitar, Rottweilerul a inceput prin a fi un adevarat tovaras de munca in Germania. Este in continuare folosit ca un caine de munca, de paza sau caine politist. Se remarca prin stoicismul lui, perceptia fina, curaj si loialitate. Poate completa excelent o familie.

10. Cainele de cireada australian – dupa cum sugereaza si numele, aceasta rasa este originara din Australia. Este un caine de munca, foarte energic si viguros, folosit in trecut de colonisti si de crescatorii de vite in activitatile specifice de ferma si, mai cu seama, la pazirea vitelor. Calitatile sale sunt: inteligenta remarcabila, vigilenta, ingenuozitatea si loialitatea deosebita fata de oameni. Este un caine agil, puternic, activ, atat fizic cat si mental, care se bucura de experientele noi. Reversul medaliei este reprezentat de faptul ca indivizii din aceasta rasa pot deveni foarte agresivi sau distrugatori atunci cand le este invadat teritoriul sau cand se plictisesc. In cazul in care va doriti un animal de companie, evitati sa cumparati unul dintre exemplarele exclusiv utilitare, deoarece acesti caini sunt extrem de activi.

Câinele a fost și rămâne deci cel mai bun prieten al omului, dar poate deveni și cel mai aprig dușman pentru cei răi sau lăsat de izbeliște.


About the author

Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns