Cele șapte minuni

Cele 7 Minuni ale Lumii contemporane!


“Cele 7 Minuni ale Lumii Noi” sau ale lumii contemporane prezintă o listă cu 7 monumente arhitecturale, alese în urma unui vot, la care au participat aproximativ 100 milioane de persoane.

Aceste 7 Noi Minuni ale Lumii au fost prezentate de fotbalistul Cristiano Ronaldo, astronautul Neil Armstrong, pilotul de baloane cu aer cald Bertrand Piccard și alte vedete de la Hollywood.

Iată care sunt acestea!

Marele Zid Chinezesc

Reprezintă cea mai mare construcție din lume și a fost înălțată cu scopul de a apăra granița Imperiului Chinez contra atacurilor turcilor, mongolilor și ale altor triburi nomade din nordul Chinei.

Ansamblurile arhitecturale din orașul Petra, Iordania

Petra reprezintă unul dintre cele mai celebre situri arheologice din lume, datorita templelor săpate direct în stâncă. Orașul  a rămas necunoscut lumii vestice, până în anul 1812, când a fost descoperit de către exploratorul elvețian Johann Ludwig Burckhardt.

Statuia Mântuitorului Iisus Hristos din Rio de Janeiro

Monumentul este situat la 710 m altitudine și are o înălțime de 30 m, fiind așezat pe un piedestal de 8 m. În total, câtărește 1.145 de tone și este vizibil din toate cartierele statului, atât ziua, cât și noaptea.

Ruinele incașe de la Machu Picchu, Peru

Este cel mai spectaculos sit din vechiul Peru, dar a fost uitat de locuitorii săi în anul 1572. Nou descoperit, complet natural, înconjurat de terase agricole suficiente pentru a hrăni populația și irigat de izvoare naturale, Machu Picchu pare să fi fost folosit de incași ca un oras ceremonial secret.

Marea piramidă (“Castillo”) din Chichen Itza, Mexic

Chichen Itza era centrul politic și economic al civilizației Maya, fiind renumit pentru templul său în formă de piramidă. Chichen-Itza este supranumit “Tărâmul făgăduinței”, fiind unul dintre cele mai importante dovezi ale civilizatiei Mayașe.

Colosseum-ul din Italia

Este poate cea mai impresionantă ruină rămasă din Imperiul Roman. Acesta a fost construit în locul unui lac artificial, parte din marele parc construit de Nero, în centrul Romei.

Mausoleul Taj Mahal

Este cel mai fascinant monument al Indiei, devenind în anul 1983 patrimoniu mondial UNESCO, iar astăzi reprezintă unul dintre cele mai faimoase și vizitate monumente din lume.


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts

Lasă un răspuns