Cele mai apreciate citate ale lui Barack Obama


O singură voce poate schimba gândirea unei săli pline. Şi dacă o voce poate schimba mentalitatea unei săli, atunci poate schimba un oraş. Dacă poate schimba mentalitatea unui oraş, poate influenţa un stat. Dacă influenţează un stat, influenţează o naţiune şi lumea întreagă. Vocea TA poate schimba lumea!

Michelle, în ultimii 25 de ani mi-ai fost nu doar soţie şi mama copiilor mei, ci şi cea mai bună prietenă. Ai preluat un rol pe care nu l-ai cerut şi l-ai personalizat cu graţie, hotărâre, stil şi optimism. Ai transformat Casa Albă într-un loc deschis tuturor. Iar noua generaţie va ridica ştacheta mai sus pentru că te-a avut pe tine drept model. Mă faci să fiu mândru. Faci ţara să fie mândră de tine.

Soţia mi-a fost cel mai apropiat prieten, cel mai apropiat sfătuitor. Şi ea nu este cineva căreia să îi placă luminile rampei, chiar este deranjată la culme de implicarea mea în politică. Iar aceasta este o bună perspectivă pentru a mă verifica. Când ajung acasă, ea vrea să fiu un tată bun şi un bun soţ. Şi toate celelalte lucruri devin secundare faţă de acesta.

Acum vă mai cer un lucru, în calitate de preşedinte al vostru. Acelaşi lucru pe care vi l-am cerut când v-am rugat să aveţi încredere în mine, acum opt ani. Vă cer să credeţi. Nu în capacitatea mea de a aduce schimbarea, ci în a voastră.

Nu mă voi opri aici. Voi continua. Voi rămâne alături de voi, în calitate de cetăţean, tot restul vieţii mele.

Primul lucru pe care îl vreau de la tineri este să nu mai spună că sunt bătrân. Haideţi, îmi răniţi sentimentele.

Dragii mei prieteni americani, suntem şi întotdeauna am fost o naţiune de imigranţi. Şi noi am fost străini la un moment dat.

În orice căsnicie au fost urcuşuri şi coborâşuri. Dar cred că dacă faci eforturi în perioadele grele, respectul şi dragostea se adâncesc.

Inimile noastre trebuie să se schimbe. Nu înţelegi cu adevărat o persoană până nu priveşti lucrurile din perspectiva sa, până nu te pui în pielea sa.

În această seară, e rândul meu să adresez mulţumiri. În fiecare zi am învăţat de la voi. Am devenit un preşedinte mai bun şi un om mai bun datorită vouă.

Mi se aminteşte zilnic că nu sunt perfect, dacă nu de evenimente, atunci de soţia mea. Şi nici nu voi fi un preşedinte perfect. Există însă ceva pe care puteţi conta. Voi spune mereu ce gândesc.

Când mi-am preluat mandatul nu aveam niciun fir de păr alb, iar acum am o mulţime… Nu-mi vopsesc părul, dar o mulţime de colegi de-ai mei o fac. Nu voi spune cine. Dar frizerii şi coafezele lor ştiu.

Îmi petrec dimineţile de sâmbătă dându-mă repede jos din pat, fără a ma bărbieri, urcându-mă în maşină cu fetele mele, conducând grăbit până la supermarket, alegând din rafturi fructe, spălându-mi maşina, făcând plimbări.

Schimbarea nu se va întâmpla dacă ne aşteptăm să vină de la altă persoană sau aşteptăm un moment anume. Noi suntem cei pe care îi aşteptăm. Noi suntem schimbarea pe care o căutăm.

Lumea s-a schimbat. Prin urmare, trebuie să ne schimbăm şi noi odată cu ea.

Iar celor care se fixează pe corupţie sau guvernele lor se bazează pe minciună şi înşelătorie sau pun opoziţia sub presiune, le spun: Fiţi conştienţi că vă aflaţi pe partea falsă a istoriei. Noi vă vom întinde mâna, dacă veţi fi pregătiţi să vă desfaceţi pumnul.

Cei mai mulţi bărbaţi care îmi întâlnesc soţia conchid rapid că ea este remarcabilă. Au dreptate în această privinţă. Ea este inteligentă, spirituală şi întru totul fermecătoare. Adesea, după ce participă alături de ea într-un proiect sau într-o acţiune, oamenii se apropie de mine să îmi spună despre efectul acestei colaborări: “ştii, Barack, eşti nemaipomenit, dar soţia ta, wow!”.

Numai alegerile singure nu fac democraţie.

Banii nu sunt singurul răspuns, dar fac diferenţa.

Viitorul vă aparţine. Ar fi bine să îl faceţi să merite.

Admiraţia nu este niciodată gratis. Ea trebuie câştigată.

Destinul tău nu este scris de nimeni altcineva în afară de tine.

Dacă mergi pe calea cea bună şi eşti dispus să continui să mergi, în cele din urmă vei vedea progres.

Dacă îţi plac cele spuse de Barack Obama, atinge “Îmi place” – “Comentează” – “Distribuie


Loading...

About the author

Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *